Водещият български стартъп, специализиран в областта на киберсигурността, SoCyber, набира

...
Водещият български стартъп, специализиран в областта на киберсигурността, SoCyber, набира
Коментари Харесай

Българската SoCyber набира 1 млн. евро за своята „Кикимора“

Водещият български стартъп, профилиран в региона на киберсигурността, SoCyber, набира 1 млн. евро в Late Seed рунд. Инвестицията се реализира посредством SeedBlink, известна платформа за взаимни вложения в европейски софтуерни стартъпи.

Набраните средства ще бъдат употребявани за внедряване на технология за изкуствен интелект в новосъздаденият артикул на компанията – „ Кикимора “ – новаторска платформа за ръководство на уязвимостите в действително време.

Идеята е със свежия капитал да бъде нараснала успеваемостта на продукта и да се реализира експанзията му към нови пазари.

Late Seed рундът за финансиране е управителен от българския фонд за рисков капитал, профилиран в вложението в компании в ранен стадий и в стадий на напредък Vitosha Venture Partners. Основателят и основен изпълнителен шеф на компанията SoCyber Красимир Коцев споделя, че набирането на капитал ще разреши

да ускорим развиването на нашето решение, основано на изкуствен интелект, като подсигуряваме, че предприятията могат дейно да се пазят от разрастващите се киберзаплахи “.

Продуктът автоматизира разбора на уязвимостите, което дава опция на фирмите да отстранят пропуските в сигурността навреме. Като централизира наблюдението и разбора на сигурността, „ Кикимора “ разрешава на организациите самодейно да предотвратяват произшествия и да пазят чувствителни данни.

„ Кикимора “ обслужва най-вече B2B клиенти, като се концентрира върху компании с над 500 чиновници.

Киберсигурността стартира да попада все по-често във фокуса на обществото в последната година и половина след зачестили хакерски атаки. Според данните на SoCyber хакерските атаки се правят на всеки 14 секунди и съставляват забележителна опасност за предприятията по целия свят.

Компанията, учредена през 2018 година, осъществя доходи от 640 хиляди евро през 2022 година и сполучливо е приключила над 200 плана в Европа, Съединени американски щати и Обединеното кралство от основаването си насам. Именно в последните две местоположения компанията се прицели в последните две години.

Въпреки огромната крачка с навлизането в тях, капацитетът остава голям – пазарът на киберсигурността и уязвимостите се прави оценка на 23 милиарда $, което демонстрира обилни благоприятни условия за напредък на SoCyber.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР