*** Водещите вечерни новини на 30 ноември *** Съоснователят на

...
*** Водещите вечерни новини на 30 ноември *** Съоснователят на
Коментари Харесай

Водещите новини! Омикрон няма да причини тежко заболяване при ваксинираните; Гърция въвежда задължителна ваксинация за хората над 60 години

*** Водещите вечерни вести на 30 ноември ***

Съоснователят на BioNTech Угур Шахин съобщи във вторник, че има дребен късмет новорегистрираният вид на ковид Омикрон да аргументи тежко Covid заболяване при имунизираните хора, съобщи БНР.

***

Гърция заяви през днешния ден, че ще направи наложителна имунизацията против COVID-19 на хората над 60-годишна възраст, съобщи Ройтерс. Властите оповестиха, че ще постановат санкции в размер на 100 евро на всеки, навършил 60 години, който не е имунизиран. Мярката ще се ползва всеки месец, считано от 16 януари.

***

Оксфордският университет съобщи във вторник, че имунизацията против ковид, създадена взаимно с АстраЗенека (AstraZeneca), може да бъде обновена, с цел да покрие разновидността Омикрон на ковид.

Говорителят на университета сподели, че към този момент няма доказателства, че Омикрон е друг, когато става въпрос за имунизациите, осигуряващи отбрана против тежки случаи на Covid-19. Въпреки това той изрази увереност, че основателите на имунизацията разполагат с "необходимите принадлежности и процеси за бързо създаване на обновена ваксина против Covid-19, в случай че това е належащо ".

***

„ Светът влиза в нов стадий на коронавирусната пандемия ", сподели съветският президент Владимир Путин.

Днес президентът произнесе тирада пред участници в стопански конгрес.

„ Новият вариант на COVID-19 "Омикрон " сложи под въпрос възобновяване на стопанските системи по света. Ние към момента нямаме задоволително информация по отношение на тази вариация на заболяването, само че евентуално ще я получим в границите на две седмици ", сподели още той.

***

Падналата в триметрова шахта в центъра на София бременна и плодът са добре, сподели пред bTV сътрудникът на дамата.

Около 11 ч. преди обед Михаел Младенов и приятелката му вървят по ул. "Дякон Игнатий ". Жената стъпва на шахта и пропада.

***

55-годишният Бейсим Салим, който стреля по мъж и рани жена с нож при междусъседски скандал в хасковското село Сърница, през днешния ден е нападнал с оръжие още един човек. Той е съумял да подаде сигнал в полицията и това е довело до ареста на търсения в продължение на 18 часа мъж. Това стана ясно на брифинг на Министерство на вътрешните работи и прокуратурата след акцията.

***

Деветима сърби бяха задържани в Босна и Херцеговина, съобщи локалното издание Аваз.

Операцията на профилираните полицейски сили бе осъществена през вчерашния ден в северозападния град Нови град.

На арестуваните са повдигнати обвинявания в убийства, геноцид, етническо пречистване и военни закононарушения. За сърбите се допуска, че като пазачи в концлагера "Огнен дом " край Босански нови (предишното име на Нови град) са убивали и малтретирали босненски мюсюлмани и хървати.

***

„ Русия ще заплати висока цена, в случай че още веднъж употребява мощ против независимостта на Украйна. Разполагаме с разнообразни разновидности и през годините сме посочили, при реакцията на предходни случаи на приложимост на военна мощ от Русия против Украйна, че можем да поддържаме тежки финансови, стопански и политически наказания ", сподели Столтенберг пред кореспонденти при идването си за срещата на външните министри на страните от алианса в латвийската столица Рига, отбелязва Българска телеграфна агенция.

„ Също и фактът, че засилихме наличието си тук в района, както в района на Черно море, по този начин и в този на Балтийско море, по въздух, земя и суша, е директна реакция на съветското военно навлизане в Украйна, на противозаконното анексиране на Крим ", добави Столтенберг.

***

Учени от университета на Кембридж, Англия, са създали проучване, което демонстрира, че външният на индивида може да се промени в резултат на световното стопляне, оповестява уеб сайтът на образователното заведение, представен от Българска телеграфна агенция.

За задачите на изследването експертите са анализирали по какъв начин човешката осанка се е трансформирала за милиони години. Въз основа на получените резултатите учените са създали прогноза за бъдещето.

***

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР