*** Водещите вечерни новини на 27 януари *** Германия и

...
*** Водещите вечерни новини на 27 януари *** Германия и
Коментари Харесай

Водещите новини! Спират „Северен поток“ 2? Цацаров каза защо е оставката; Гешев – защо се бавят с „Барселонагейт“ и кюлчетата

*** Водещите вечерни вести на 27 януари ***

Германия и Съединени американски щати предизвестиха Русия, че в случай че нахлуят в Украйна, могат да спрат построяването на основния за някогашната руска република газопровод „ Северен поток “ 2, предава БиБиСи.

Говорител на Щатския държавен департамент съобщи, че газопроводът няма да бъде приключен, в случай че Русия предприеме инвазионни дейности.

Предназначението на противоречивия енергиен план е да удвои газовия поток и да минава непосредствено от Русия към Германия под Балтийско море.

***

Главният прокурор удостовери, че по време на чуването му през днешния ден пред евродепутатите от Комисията по цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи в Брюксел, е бил питан за досъдебното произвеждане, познато като "Барселонагейт ", и за следствието на фотосите с кюлчета злато и банкноти евро, за които се твърди, че са от спалнята на някогашния министър председател Бойко Борисов.

***

„ Всеки ден чета рецензии за моята отговорност. Ивайло Мирчев от "Да, България " упрекна мен и настоящия основен прокурор за всички неудачии в енергетиката – това ми пристигна допълнително. Ако аз съм една от аргументите корупцията на цъфти, аз депозирам оставка. Освобождавайки терена на тези, които ме обсипват с рецензии – им давам опция да покажат какво могат “.

***

***

„ Заличава се постигнатият прогрес в България по повод върховенството на закона “.

Това съобщи основният прокурор Иван Гешев от Брюксел.

***

„ В Плана за възобновяване и развиване основният прокурор няма да бъде единствено с Господ на главата му, в случай че успеем да създадем това, което сме заложили. Ще има арбитър, който краткотрайно ще извършва краткотрайна роля на прокурор и по-късно ще може да се върне като арбитър. Не ни би трябвало четвърто равнище в Прокуратурата, а тя да работи “ изясни министър-председателят.

***

Междувременно, хората в риск остават на студа и произвола на ориста.

***

„ Дълга и градивна среща “. Така финансовият министър Асен Василев дефинира Националния съвет за тристранно съдействие, който се организира отдалечено.

***

Позицията на всички държави-членки в Европейски Съюз е единна и се показва в понижаване на напрежението и деескалация на спора. По думите ѝ от румънска страна е постъпило предложение всички външни министри на държавите-членки на Европейски Съюз да посетят Киев, което би бил един сигнал, че в реалност се търси понижаване на напрежението.

***

Федералната прокуратура в Германия заяви, че е обвинила в шпионаж жител на Русия, работил в немски университет. Задържаният през юни м.г. Илнур Н. е обвинен, че е предавал на съветското разузнаване информация за европейски галактически технологии и по-специално за ракетата "Ариана ", оповестява Българска телеграфна агенция.

***

„ Американският отговор е предаден на президента Владимир Путин, рано е за изводи, належащо е време за анализиране на документа ", съобщи Дмитрий Песков и добави: "Не може да се каже, че нашите съображения са били регистрирани или че е била демонстрирана подготвеност да бъдат регистрирани нашите терзания ", съобщи БНР.

***

Писмените отговори, които Съединени американски щати и НАТО са дали, не дават отговор на настояванията за сигурност и главните опасения на Русия по отношение на разширението на военния алианс на изток. Това съобщи съветският външен министър Сергей Лавров, предава CNN.

***
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР