*** Водещите новини за деня до 13.00 ч., на 27

...
*** Водещите новини за деня до 13.00 ч., на 27
Коментари Харесай

Водещите новини! Путин ще напусне Русия за първи път след старта на войната. Зеленски с призив към беларуския народ

*** Водещите вести за деня до 13.00 ч., на 27 юни ***

 

Оставката е подадена в 10:13 часа, като е получена по пощальон.

Дотук се стигна след разцеплението в ръководещата коалиция и напускането на " ИТН ".

Последва избор на съмнение предходната седмица, след който държавното управление падна с гласовете на ГЕРБ, Движение за права и свободи, „ Възраждане “ и Има Такъв Народ.

***

***

На 27 юни 2022 година президентът Румен Радев ще стартира съвещания с представители на парламентарните групи от 47-ото Народно заседание за връчване на мандат за сформиране на ново държавно управление в границите на сегашния парламент.

***

Според съветската държавна телевизия през идната седмица Путин ще посети Таджикистан и Туркменистан.

***

Украинският президент Володимир Зеленски прикани народа на Беларус да не се оставя да бъде замесен във войната на Русия в Украйна.

Кремъл към този момент е решил всичко вместо вас ", сподели Зеленски през вчерашния ден в нормалното си вечерно видео послание.

" Вие обаче не сте плебеи и пушечно месо. Не е нужно да умирате ", посочи украинският водач.

***

Депутатите гледат на второ четене в Бюджетна комисия антикризисните ограничения, заложени в ремонта на Бюджет 2022.

***

Занимахте ли се с проблема, че един от претендентите е направил нарушаване, което се санкционира с до три години затвор. С този въпрос стартира чуването на Сашо Диков пред Съвета за електронни медии (СЕМ) в третия стадий от състезанието общоприет шеф на Българска национална телевизия.

***

На пръсти се броят делата, които са завършили в двумесечен период. Това сподели в границите на обществена лекция министърът на вътрешните работи в оставка Бойко Рашков. Срочността на досъдебния развой е превърната в безсрочност, уточни той пред курсанти в Академията на Министерство на вътрешните работи.

Според него е невъзможна задача прокурорът непрекъснато да управлява следствието. По думите му не е ясно за какво някой би трябвало да грабне 5-6 папки и да тича в прокуратурата, вместо да бъде противоположното.

***

Разговори в четворен формат сред Турция, Швеция, Финландия и НАТО ще бъдат извършени преди срещата на върха на Алианса, съобщи Ибрахим Калън, представител на турския президент Реджеп Тайип Ердоган, съобщи Българска телеграфна агенция.

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР