*** *** Водещите новини за деня до 13.00 ч., на 24

...
***
*** Водещите новини за деня до 13.00 ч., на 24
Коментари Харесай

Водещите новини! Проливни дъждове наводниха България и Гърция. Столтенберг: „Няма умора! НАТО стои зад Украйна“

***

*** Водещите вести за деня до 13.00 ч., на 24 август ***

 

„ … То дефинира общ метод в региона на наказателното право към избрани прояви на расизъм и ксенофобия, съответно във връзка с два типа правонарушения — расистките или ксенофобските изявления, подбуждащи към ненавист, и закононарушенията от ненавист, подбудени от расистки или ксенофобски предубеждения “.

***

Входът на метротостанция " Бизнес парк " се изпълни с дъждовна вода след пороя, който се изсипа над София във вторник.

***

Повече от 2 часа продължи проливният дъжд в Стара Загора нощес. Бурята се развихри към 21:00 ч. и прекъсна електричеството в цели квартали. 

Към момента без ток остават няколко от околните села край Стара Загора, съобщи БНР.

Много от улиците в града, изключително в по-ниските елементи, са превърнати в реки.

***

Проливните дъждове доведоха до затварянето на няколко пътни артерии в центъра на Атина във вторник, заяви телевизия " Скай ".

Медията отбелязва, че синоптиците са предизвестили за нови дъждове и стихии и в сряда.

Най-силно засегнатите от проливните дъждове региони бяха основно в Западна Атика, по-специално Перистери и Ано Лиозия, само че също и в някои елементи на центъра.

***

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг отхвърли обвиняванията за умората на Запада от войната в Украйна и съобщи, че цената, която Алиансът ще заплати, в случай че Русия победи, ще бъде доста по-висока, съобщи АП.

" Да, плащаме цена, само че цената, която плащаме тук, може да се мери в пари. Цената, която заплащат украинците, се мери в човешки животи - всеки ден се губят човешки животи ".

***

Генералният секретар на НАТО означи, че войната на Русия против Украйна е най-голямата рецесия за сигурността на Европа след Втората международна война.

По думите му украинската войска и народът демонстрираха невероятна храброст и устойчивост. 

„ Под управлението на президента Зеленски вие сте ентусиазъм за света. Украинците могат да разчитат на поддръжката на Алианса, до момента в който имат потребност от нея. 

На срещата на върха в Мадрид водачите ясно обявиха: мощна и самостоятелна Украйна е от жизненоважно значение за стабилността на евроатлантическия район. 

Украйна би трябвало да надделее и Украйна ще надделее. По случай Деня на независимостта ви поисквам мощ и триумф “.

***

***

Думи, които в България би трябвало да звучат мощно: 

„ През тези шест месеца ние променихме историята, света и себе си. Сега знаем тъкмо кой в действителност е наш брат и другар и кой не е даже инцидентен прочут “.

***

В окупираната от съветската войска част на Запорожка област вследствие на детонация почина началникът на окупационната администрация на село Михайловка Иван Сушко, назначен от съветските военни, оповестява Руската работа на Би Би Си.

Взривно устройство е избухнало под седалката в колата на Сушко, оповестиха за " Интерфакс " представители на окупационната администрация на региона, представени от news.bg.

Владимир Рогов, член на тази " администрация ", удостовери данните за гибелта на Сушко в своя канал в " Телеграм ". По думите му Сушко е откаран в болница в сериозно положение и скоро по-късно е умрял.

***

***

Полицията не разяснява публично аргументите за задържането на Ройзман тази заран. ТАСС и РИА Новости се базират на свои източници в правоохранителните органи, съгласно които делото против политика е формирано поради " обществени дейности, ориентирани към дискредитиране на съветските въоръжени сили " (член 280.3 от съветския Наказателен кодекс). По-късно това е доказано от самия Ройзман. " Член 280.3 от Наказателния кодекс на Руската федерация. Делото (е образувано) в Москва ", сподели Ройзман пред кореспонденти от прозореца на жилището си, в който е осъществен обиск (цитиран от ТАСС).

***

Междувременно, хората си вземат решение проблемите с газа вместо да седят и да се вайкат, чакайки газпром на бял кон

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР