Водещите на предаването Иде нашенската музика певицата Виолета Маринова и

...
Водещите на предаването Иде нашенската музика певицата Виолета Маринова и
Коментари Харесай

​Проектът на БНТ Песните на Левски влезе в клас

Водещите на предаването " Иде нашенската музика " певицата Виолета Маринова и учениците от 59-то столично учебно заведение разговаряха за делото на Апостола на свободата и пяха дружно.

Днес уроците по история и музика имаха своята допирна точка - филмът на Българска национална телевизия " Песните на Левски ".
Даниел Спасов - водещ на " Иде нашенската музика ": Това е един музикален филм, който включва обичаните песни на Апостола, открити в неговия персонален бележник. С помощта на Министерството на културата този филм беше публикуван на DVD и нашата цел е да го разпространим. Милен Иванов - водещ на " Иде нашенската музика ": Искаме да разпространяваме по някакъв метод тези непознати песни, да ги преведем, може би, на актуален език, да ги създадем притежание точно на младежите.
Освен гостите и учениците запяха за Дякона на свободата.
Даная Славкова - ученичка в 59 ОУ " Васил Левски ", София: Васил Левски за нас е Апостол, който се е борил за свободата.
Българска национална телевизия: Какво значи да си воин?
Богомила Младенова - ученичка в 59 ОУ " Васил Левски ", София: Човек, който оказва помощ на другите и е постоянно един до друг с тях.
Песните на Левски ще продължат да звучат и в други учебни заведения, с цел да описват на учениците малко познати обстоятелства от неговия живот.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР