Водещите футболни отбори в Европа да се отделят в свой

...
Водещите футболни отбори в Европа да се отделят в свой
Коментари Харесай

Шампионска лига в лятно време: американската мечта на големите европейски клубове

Водещите футболни тимове в Европа да се отделят в собствен супертурнир? Тази мисъл дълго стряскаше УЕФА, чието управление се видя насила да промени Шампионската лига в такава посока, че да подсигурява на всички огромни място в групите, а с това и положителни доходи.

Но какво ще кажете за смален вид на шампионата измежду лято? Иначе казано мини Шампионска лига единствено за определени. Стивън Рос и неговата Relevent Sports бяха услужливи да подадат ръка на огромните европейски клубове да изживяват своята американска фантазия всяко лято.

Преди дни за шеста поредна година стартира International Champions Cup (ICC). Ако в дебюта през 2013 година в приятелския шампионат се впуснаха осем тима, то в този момент броят им е 18. В листата са всички основни имена от европейския футбол.

" Преди шест години не сме си представяли, че ще стигнем до тук - 18 тима, 27 мача, 22 града на три континента ", сподели Чарли Стилитано, президент на Relevent Sports.

Точната тактика

От години водещите тимове в Европа обичайно употребяват лятото, с цел да си провеждат турнета в стратегически пазари с ясната концепция да усилват феновете, позициите и спонсорите си, а оттова и приходите си.

Relevent Sports съзря пазарна ниша и самоуверено се протегна, с цел да предложи на клубовете нови благоприятни условия. Шест години по-късно концепцията е ясна. Всеки тим играе по три мача главно в Съединени американски щати (15 от стадионите са в Съединени американски щати, седем са в Европа и един е в Сингапур). Накрая по отношение на резултатите се оформя класирането.

 Момент от мача сред
© Reuters

Момент от мача сред " Байерн " и ПСЖ

И в случай че в Шампионската лига почитателите би трябвало да чакат най-малко до началото на плейофите, с цел да видят мачове сред най-големите в европейския футбол, то в ICC тези дуели са ежедневие сред 20 юли и 11 август. Преди четири години " Манчестър юнайтед " и " Реал " (Мадрид) играха в Мичиган пред впечатляващите близо 110 хиляди фенове.

След няколко дни още веднъж там ще се организира огромният двубой на британския футбол сред " Манчестър юнайтед " и " Ливърпул ". Дни по-късно европейският клубен първенец за последните три години " Реал " ще играе поредно с " Юнайтед " и " Ювентус ".

Успехът на бизнес модела е подобен, че от това лято има женски и юношески шампионати. " Манчестър юнайтед " и " Ювентус " неотдавна сътвориха женски тимове, само че те към този момент са част от ICC.

" Създаваме един от най-хубавите юношески шампионати и най-голямото клубно състезание за дами в света. Никой не споделя, че ICC ще бъде по-голям от Шампионската лига. Но в случай че задържим ентусиазма си и в случай че видите какъв брой съществено женските тимове одобряват футбола... ще забележим до каква степен можем да стигнем ", съобщи Стилитано.

За доста пари

От основаването на конкуренцията са продадени над 5 млн. билета, регистрират уредниците. През първата година са били продадени 492 хиляди, а тази година ще е първата, в която се прескача границата от 1 милион пропуща.

Gear up for our 2018 US Tour! ⚽️
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР