Водещи експерти на Световната здравна организация (СЗО) призоваха на виртуална

...
Водещи експерти на Световната здравна организация (СЗО) призоваха на виртуална
Коментари Харесай

Експерти на СЗО призоваха Китай за по-реалистични данни за COVID-19


Водещи специалисти на Световната здравна организация (СЗО) приканиха на виртуална среща през днешния ден своите китайски сътрудници да дават " по-реалистична картина " на ситуацията с COVID-19 в страната, съобщи Ройтерс.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 32444
Агенцията отбелязва, че това става в миг на възходяща угриженост от бързото разпространяване на ковид в Китай.

СЗО предложения китайски учени на виртуална среща с групата си от механически специалисти по еволюцията на ковид, с цел да показват данни кои разновидности на патогена се популяризират в страната. Видеоконференцията не е открита за медиите и необятната общност.

След като Китай анулира предишния месец политиката си на " нула Ковид ", новите случаи в страната внезапно се усилиха, макар че формалните данни са откъслечни, отбелязва Ройтерс.

" Искаме да забележим по-реалистична картина за това, което става в реалност ", сподели професор Марион Копманс, нидерландски вирусолог в комисията на СЗО.

В изказване за Ройтерс преди началото на срещата тя сподели, че някои от китайските данни, като броят на приетите в болница, не са доста достоверни, и добави, че в полза на самия Китай е да даде по-надеждна информация.

СЗО е получила единствено дребна част от секвенираните в Китай случаи на COVID-19 - към 700, обърна внимание Копманс и прикани за основаване на международна мрежа за следене на ковид.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР