Водената от Саудитска Арабия коалиция нанесе удари по йеменската столица

...
Водената от Саудитска Арабия коалиция нанесе удари по йеменската столица
Коментари Харесай

Точно преди Коледа: Саудитска Арабия бомбардира столицата на Йемен

Водената от Саудитска Арабия коалиция нанесе удари по йеменската столица Сана след ултиматум за евакуиране на оръжията от основния йеменски стадион, ситуирани от ръководещото в Северен Йемен придвижване " Ансар Аллах " (хусити), заяви източник от локалното държавно управление в Сана, съобщи БГНЕС.

" Военни самолети на водената от Саудитска Арабия коалиция направиха два полета над столицата Сана, като поразиха продоволствен лагер в центъра на столицата ", съобщи източникът.
Десетки жертви при ракетни офанзиви в Йемен
Най-малко 29 души бяха убити или тежко ранени при ракетни офанзиви на последователи на йеменското придвижване Ансар Аллах (Хути) в региона на А...
Прочети повече
От своя страна обединението съобщи в изказване за саудитския ефирен канал Al-Ikhbariya, че за времето, обещано на хуситите, те са пренесли оръжия от стадиона в лагера и са съумели да ударят девет оръжейни складове.

Рано сутринта (24 декември) арабската коалиция разгласи края на шестчасовия период, в който хуситите трябваше да изпълнят ултиматума да изнесат оръжията от стадион " Ал-Таура " в Сана, където се базира и тренира националният футболен тим.

В отговор на настояването на обединението да бъде освободен стадионът Мохамед Али ал-Хуси, водач на йеменската формация " Ансар Аллах ", прикани представители на Организация на обединените нации да отидат на стадион " Ал-Таура " в спортния град в северната част на Сана, с цел да ревизират дали там има оръжия, в притежанието на които арабската коалиция упреква групировката, и даде обещание да съобщи оръжията на чиновниците на Организация на обединените нации. Той съпостави дейностите на саудитците с израелските бомбардировки на линията Газа.

Още от АЗИЯ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР