Водата на всички плажове по Черноморието е чиста. Това заяви

...
Водата на всички плажове по Черноморието е чиста. Това заяви
Коментари Харесай

Водата край всички плажове по Черноморието е чиста

Водата на всички плажове по Черноморието е чиста. Това съобщи министърът на околната среда и водите Нено Димов в изявление за бТВ.

„ Направихме инспекция по всички плажове по Южното Черноморие. Още когато се чу за разлива на мазут бяхме създали наставления към всички концесионери за разчистване на плажовете. „ Корал " е измежду плажовете, които нямат концесионери, и там беше направена инспекция и беше открито съществуване на мазут. Беше направено и наставление на кмета на Царево, който дава отговор за почистването. Бяха направени и измервания на качеството на морската вода и през вчерашния ден излязоха резултатите от второто замерване – на „ Корал " пробите са в правила ", сподели още министър Димов. Той посочи, че морската вода на плажа на „ Златни пясъци " също е чиста.

„ По време на държавното управление на Борисов 1 и Борисов 2 се построиха доста нови пречиствателни станции по морето, само че тази в „ Златни пясъци " е остаряла. И по тази причина в този момент се отпускат 37 млн. лева, с цел да се направи от 15-20 хиляди потенциал до 70 хиляди потенциал ", изясни Димов. По думите му водата на всички плажове по Черноморието е чиста.

„ В България през последните две години е доста по-чиста отпреди да пуснем всички тези пречиствателни станции, тъй че посоката е ясна ", разяснява министърът.

Във връзка със застрояването на плажа „ Силистар " министър Димов изясни, че Законът за устройството на територията е нарушен, тъй като не е спазена процедурата. „ Затова сме уведомили регионалния шеф, с цел да предприеме съответните дейности. Ако процедурите продължат по този метод, те от наша позиция са противозаконни ", сподели още той и изясни, че министерството желае екологична оценка и по-късно ще реши какво да предприеме.

По мотив хорото, което беше влезнало в едно от Рилските езера, Нено Димов изясни, че то несъмнено е нарушаване на закона и ще има наказания. „ Много по-голям проблем за околната среда е нерегламентираното бунище на плажа „ Корал и тук още веднъж си личат двойните стандарти на избрани хора, които считат, че законът не е за съблюдаване. Но при всички положения до 10 хиляди лева глоба ще бъде наложена на уредника на хорото. Разликата обаче е, че тук имаме лице, което може да бъде глобено, а при сметището на „ Корал " - няма ", изясни Димов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР