Водата, както всички знаем, е жизненоважна за нас, както и

...
Водата, както всички знаем, е жизненоважна за нас, както и
Коментари Харесай

5 признака, че не пиете достатъчно вода

Водата, както всички знаем, е жизненоважна за нас, както и за всеки различен жив организъм на планетата. Без нея не бихме оживели. Но дали няколко глътки от тази животворна течност са задоволителни, с цел да се усещаме добре? Пиенето на вода единствено по себе си не е задоволително, тъй като всеки от нас се нуждае от несъмнено количество вода дневно, без което тялото ни страда.

Колко постоянно се сещате да пиете вода денем?

Пиенето на нужното количество вода е също толкоз значимо, колкото и яденето на качествена и здравословна храна, дишането на чист въздух и дейното придвижване. Тези значими за нашето здраве съставни елементи обаче, неведнъж биват подценявани и неглижирани, тъй като все не ни остава време за тях. В бързината посегателство към храни, които по-скоро биха ни навредили, вместо да отделим още няколко минути, с цел да се нахраним с нещо питателно и здравословно. Упражненията и разходките в парка или измежду природата неведнъж отстъпват място на спомагателни служебни или домашни отговорности, а когато се отървем от тях, множеството от нас избират да се строполят на дивана, вместо да се разходят. Същото вършим и с пиенето на вода. Веднъж влезнали в забързания темп на работния ден, ние рядко се сещаме да посегнем към чашата или бутилката с живителната течност.



Именно поради това нашето тяло намира способи да ни подскаже и подсети от какво имаме потребност, като ни дава разнообразни сигнали.

Вижте 5 необикновени признака, с които тялото ви сигнализира, че не пиете задоволително вода денем:



Лош мирис

Слюнката има антибактериални качества, само че в случай че не пиете задоволително вода, няма да имате задоволително слюнка. А това значи повече бактерии в устата ви, а оттова и неприятен мирис.

Суха кожа

Ако не приемате задоволително вода, кожата ви няма по какъв начин да си набави всички хранителни субстанции и течности, от които има потребност, с цел да действа вярно и да наподобява добре.



Мускулни конвулсии

Липсата на вода и тренирането в същия миг водят до прекалено загряване на мускулите. Оттам се получават и спазмите. Те могат да се дължат и на несъразмерното равнище на натрий и калий в кръвта, които дават отговор за предаването на електроимпулсите от мозъка до мускулите.



Треска

Ако тялото ви е мощно обезводнено, може да усетите втрисания. И противоположното — при тресчица и висока температура е доста евентуално да се дехидратирате, тъй като тялото ви употребява водата, с цел да се охлади.

Затова, когато имате простуда или грип с висока температура, не забравяйте да пиете доста вода. Това в действителност облекчава.



Яде ви се сладко

Благодарение на течностите, които одобряваме, до всички наши органи доближават питателните субстанции, извлечени от храната.

Това се отнася и за черния дроб, който складира гликоген (бавни въглехидрати). Ако няма задоволително вода в организма, черният дроб не може да изпрати захарта към клетките. Те оповестяват на мозъка, че не им доближава сладко и на вас стартира ненадейно да ви се яде пастичка, еклер или шоколад. Или и трите по едно и също време.

Затова, в случай че желаете да запазите фигурата си, постоянно пийте чаша вода, преди да посегнете към шоколада.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР