Водачката в световната ранглиста Ига Швьонтек (Полша) спечели за трети

...
Водачката в световната ранглиста Ига Швьонтек (Полша) спечели за трети
Коментари Харесай

Ига Швьонтек спечели турнира в Доха за трети пореден път

Водачката в международната класация Ига Швьонтек (Полша) завоюва за трети следващ път купата на шампионата по тенис на твърда настилка в Доха с награден фонд от 3,2 милиона $.

На финала полякинята надви над номер 4 в света Елена Рибакина (Казахстан) със 7:6(8), 6:2 за 2:19 часа.

22-годишната полякиня, която записа 12-ата си поредна победа в Доха, стана първата тнисистка, спечелила купа на сингъл е един и същи шампионат в три поредни години, откогато Серина Уилямс победи в Маями от 2013 до 2015.

Победата също по този начин e втора за Швьонтек против Рибакина в пет против, откакто тя загуби и трите мача против казахстанката през предходната година.

Полякинята стартира едва и отстъпваше с 1:4 преди да откри ритъма си на игра и да изравни 4:4. След като сетът влезе в тайбрек, се игра равностойно преди Швьонтек да приключи 90-минутната част с добре изпълнен бекхенд за 10:8.

Рибакина взе здравно спиране, откакто удари крайници си по време на първия сет и това наподобява попречи на казахстанката, защото Швьонтек нямаше проблеми във втората част и си обезпечи първата си купа от УТА 1000 за годината.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР