Водачите, които правят системни нарушения, както и хората с хронични

...
Водачите, които правят системни нарушения, както и хората с хронични
Коментари Харесай

Пращат системни нарушители и хронично болни на допълнителни шофьорски изпити

Водачите, които вършат систематични нарушавания, както и хората с хронични болести, които могат да ги създадат рискови зад кормилото, ще бъдат пращани на проверовъчни. Това е записано в Концепцията за сигурност на придвижването по, оповестява.
В първата група се включват извършители, при които главните дефицити са свързани с неумение, неведение или отвращение да се съблюдават разпоредбите за придвижване по пътищата. „ Така да вземем за пример незнанието на разпоредбите допуска акцентът да бъде подложен върху информираността на лидера, до момента в който в случай че става въпрос за нарушение на разпоредбите заради отвращение, то спомагателното образование и инспекция би трябвало да са фокусирани върху вярната мотивация. Подходът към водачи, които не умеят да паркират, следва да е друг от този към водачи, допускащи систематични нарушавания, да вземем за пример превишена скорост, погрешно изпреварване и престрояване, неспазване на светлинната сигнализация и други сходни “, написа в документа.
 Поетапно се възвръщат изпитите и образованието на претендентите за водачи на МПС Поетапно се възвръщат изпитите и образованието на претендентите за водачи на МПС
На 4 май 2020 година се възобновяват теоретичните изпити на претендентите за водачи на МПС, а на 11 май 2020 година изпитите по процедура. Това ст...
В същото време за хората с хронични болести се планува да се създаде механизъм за продан на информация сред здравната система и Министерство на вътрешните работи, тъй че да са налице данни за лицата, които следва да бъдат подложени на спомагателен изпит.
„ Идеята те да бъдат подложени на спомагателен изпит, вместо единствено на в допълнение здравно освидетелстване, е по-уместна, доколкото медицинските прегледи все още са мощно формализирани и биха дали единствено косвена информация за действителните благоприятни условия на такива лица да ръководят МПС. За да е ефикасен този прийом, изпитите не следва да са натоварващи, би трябвало да могат да се организират бързо, а наличието им да е насочено категорично и единствено по отношение на съответното заболяване или получено увреждане, без на лицата да се постанова да минават през повсеместен изпит, подобен на този за приемане на СУМПС “, се показва още в концепцията.
Усъвършенства се и моделът за в допълнение образование на водачи на МПС за отчасти възобновяване на отнети контролни точки. То към този момент ще бъде съобразено с съответното нарушаване, за което са били отнети контролни точки като по този метод се цели повишение на квалификацията и предварителна защита на рисково държание на пътя.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР