Водачът в световната ранглиста по тенис Карлос Алкарас (Испания) ще

...
Водачът в световната ранглиста по тенис Карлос Алкарас (Испания) ще
Коментари Харесай

Алкарас и Джокович научиха имената на първите си съперници в Париж

Водачът в международната класация по тенис Карлос Алкарас (Испания) ще играе против играч от квалификациите в първия кръг на Откритото състезание на Франция, което стартира на 28 май на клея в Париж.

20-годишният Алкарас, четвъртфиналист на " Ролан Гарос " през предишния сезон, е считан за един от главните кандидати за трофея през актуалната акция при отсъствието поради травма на защитаващия купата си и 14-кратен победител в шампионата Рафаел Надал (Испания). В най-горната четвърт попадна и вицешампионът през 2021 година Стефанос Циципас (Гърция). Той стартира против чеха Иржи Весели, а на четвъртфиналите може да играе против Алкарас.

В горната половина на схемата беше изтеглен и различен от главните кандидати Новак Джокович. Поставеният под номер 3 сърбин, първенец в Париж през 2016 и 2021 година, започва против 114-ия в света Александър Ковачевич (САЩ). Втората четвърт, в която е Джокович, обаче, наподобява много добра за него, като най-сериозните противници на белградчанина се обрисува да бъдат руснаците Андрей Рубльов и Карен Хачанов.

Вторият в международната класация Даниил Медведев (Русия) е лидер в долната половина на схемата. Той ще играе в първия кръг против квалификант или " благополучен губещ " оп пресявките. В последната четвърт е и финалистът в конкуренцията от 2018 и 2019 година Доминик Тийм (Австрия), който обаче в последните години е надалеч от най-хубавата си форма след серия от травми, а в предходните две издание на " Ролан Гарос " отпадна още на старта.

Най-добрият български състезател Григор Димитров, подложен под номер 28, също е в последната четвърт. Той ще има за противник на старта тенисист от квалификациите. При триумф 32-годишният българин ще срещне във втория кръг спечелилия от дуела сред финландеца Емил Руусувуори и представителя на домакините Грегоар Барер. В третия кръг вероятно Димитров може да играе против номер 8 Яник Синер (Италия).

Най-доброто класиране на Димитров на " Ролан Гарос " е четвърти кръг през 2020 година, като това е и единственият от четирите шампионата от Големия шлем, в който той не е достигал до полуфинал.

Финалистът от предишния сезон Каспер Рууд (Норвегия) е подложен под номер 4 и е лидер в третата четвърт. Той стартира против квалификант.

Третата ракета на България Адриан Андреев също има шансове да влезе в главната скица. Той ще играе на следващия ден във финалния кръг от квалификациите против аржентинеца Дженаро Алберто Оливиери.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР