Водачът в световната ранглиста Карлос Алкарас (Испания) се класира за

...
Водачът в световната ранглиста Карлос Алкарас (Испания) се класира за
Коментари Харесай

Карлос Алкарас стартира уверено на Уимбълдън и сложи край на кариерата на Жереми Шарди

Водачът в международната класация Карлос Алкарас (Испания) се класира за втория кръг на Откритото състезание на Англия по тенис.

Алкарас надви над 36-годишния френски деец Жереми Шарди с 6:0, 6:2, 7:5 след 113 минути игра на покрития поради дъжда корт №1 на " Уимбълдън ".

20-годишният испанец взе 11 от първите 12 гейма, като имаше проблеми само в третия сет, в който осъществя поврат след закъснение от 2:4.

Sometimes all you can do is applaud... could do no wrong in his first round match
— Wimbledon (@Wimbledon)

Това беше финален мач в 18-годишната на Шарди, който е достигал до 25-ото място в международната класация. Французинът завършва с тениса с една купа в Щутгарт през 2009 година и с още два финала в шампионатите на АТП.

" Мисля, че започнах сносно. В третия сет той несъмнено подвигна равнището. Беше оспорвано и разликата беше дребна. Имах проблеми, само че аз обичам дългите разигравания, обичам да се изправям пред компликации и съм благополучен, че демонстрирах мощна игра Затова съм благополучен, че прекосих през този първи кръг. За мен няма значително значение дали играя под покрив, или навън. Все отново, когато има слънце, се усещам по-добре. Не мога да не съм удовлетворен, че на всички места, където отида, чувствам любовта на почитателите. Аз съм един щастливец в това отношение ", разяснява испанецът, който записа 41-а победа в 45 мача през сезона.

Той чака във втория кръг спечелилия от мача сред французите Артюр Риндеркнех и Александър Мюлер.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР