Водачът в схемата Доминик Тийм спечели турнира по тенис на

...
Водачът в схемата Доминик Тийм спечели турнира по тенис на
Коментари Харесай

Тийм пречупи Циципас и взе трофея в Пекин

Водачът в схемата Доминик Тийм завоюва шампионата по тенис на твърди кортове в китайската столица Пекин с награден фонд 3,5 милиона $. Така той продължи да показва страхотната си форма и да печели значими точки.

Австриецът победи на финала третия в схемата Стефанос Циципас 3:6, 6:4, 6:1, с цел да заслужи четвърта купа за сезона. Така потвърди, че е мощен освен на обичаните си червени кортове, а е рисков и на твърди настилки.

Това беше общо 15-и трофей за него в кариерата, което го прави един от най-титулуваните настоящи тенисисти. Той е измежду най-сериозните закани за любимците за последния за годината шампионат в Лондон.

Циципас стартира добре и изглеждаше близо даже до успеха. Той взе първия сет след късен пробив, след това проби и при започване на втория. Но тогава Тийм откри формата си, стартира да постанова темпото си, върна пробива, след това направи още един в самия завършек на частта и след 6:4 изравни за 1:1.

В третата част той беше единственият тенисист на корта, а Циципас беше бледа сянка на самия себе си. Гъркът позволи закъснение с 0:5, съумя въпреки всичко да запише един почетен гейм и след 6:1 в интерес на Тийм купата остана за него.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР