Водачът на ГЕРБ-СДС Бойко Борисов обеща подкрепата на своите 59

...
Водачът на ГЕРБ-СДС Бойко Борисов обеща подкрепата на своите 59
Коментари Харесай

Бойко Борисов е готов да подкрепи вдигането на ветото над Македония

Водачът на ГЕРБ-СДС Бойко Борисов даде обещание поддръжката на своите 59 депутати за ръководещите от Политическа партия, в случай че двете обединения се схванат да прегледат и одобрят през днешния ден предложенията на френското председателство на Европейски Съюз за разрешаване на разногласието със Северна Македония. Той направи това на изключителна конференция в партийната централа.
Борисов даде изказването си с доста гняв, като неведнъж назова премиера Кирил Петков "лъжец " и "страхливец ". Той непосредствено упрекна Петков, че съзнателно забавя разискването и решаването на проблема в Народното събрание. Целта на премиера, съгласно Борисов, е да показа ГЕРБ-СДС пред Брюксел като виновниците за отхвърли на българската страна да излезе с навременна позиция по френското предложение.
Бившият министър председател похвали френското предложение и изрази доверието си във френския президент Еманюел Макрон и в Европейската комисия. „ Евроатлантическите сътрудници желаят разширението на Балканите. Кой направи контракта за добросъседство (със Северна Македония – бел.ред.)? ГЕРБ “, отсече Борисов. Той разгласи, че споделя мнението на президента, че концепциите на Франция са най-хубавото, което България е получила по проблема. И акцентира, че след неговото държавно управление, не е било свършено нищо за надграждането на двустранните връзки със Скопие.
"Кирил Петков си разрешава да лъже в Брюксел, че на Слави Трифонов министърката му пречи (външният министър в оставка Теодора Генчовска - бел.ред.). Че ГЕРБ му пречат - на честното, лъжливо момче! И който не е с него, е мафия! ", афектирано съобщи Борисов. Той провокира Петков да пристигна в Народното събрание и да се обсъдят какво ще се прави. "Всеки може да си викне 2000-3000 души агитка и пред тях да маха и да вика. Всяка събота ние го вършим ", надменно се изрече някогашният министър председател за митингите, събирани от ръководещите.
"Ако се осмели този този страхливец и измамник, ще има 59 депутата в поддръжка на предоставяне на залена светлина на Северна Македония и Албания ", ангажира се Борисов. И пресметна, че по тематиката има голямо мнозинство, защото ще получи поддръжката също и на Движение за права и свободи. Той благодари и на Българската православна черква поради позицията й да приветства повдигането на схизмата над православната черква на Северна Македония.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР