Водачът на евролистата на БСП Елена Йончева също става обект

...
Водачът на евролистата на БСП Елена Йончева също става обект
Коментари Харесай

Прокуратурата нареди проверка и на Елена Йончева за къщи за гости

Водачът на евролистата на Българска социалистическа партия Елена Йончева също става обект на инспекция от страна на прокуратурата поради къщи за посетители, строени с европари, които може би не се употребяват по предопределение. Имотите са по морето и са свързани със фамилията й, излиза наяве от известие на Върховната касационна прокуратура, която се е самосезирала по медийни изявления. Според информациите, обектите не одобряват туристи, каквото е условието по европроекта. Възложено е на Главна дирекция на националната полиция в период до 1 месец да ревизира защо се употребяват въпросните къщи. На място служителите на реда ще изискат заверени копия от регистри за настанените туристи, като тя ще бъде сверена с тази от районното ръководство на Министерство на вътрешните работи. Прокуратурата е възложила и да се съобщи информацията за заплатените туристически налози. Ще се ревизира дори дали вписаните в регистрите посетители фактически са посетили проверяваните къщи за посетители.

Данните, съдържащи се в обявата, прецизират от прокуратурата, сочат на вероятно осъществено закононарушение по член 248 а ал.3 от Наказателен кодекс във връзка построени къщи за посетители по план по размер 311 „ Разнообразяване към неземеделски действия “ по Програма за развиване на селските региони /ПРСР/ 2007 – 2013 година, финансирана от Европейския аграрни фонд за развиване на селските региони, само че същите са незадоволителни, заради което се постанова осъществяване на инспекция от ГДНП.

Самата Йончева още веднъж разгласи инспекцията за политическа принуда. Пред bTV тя съобщи, че няма нищо общо  с този план, който бил осъществен от компания, ръководена от нейния свекър, преди още да го познава. Преди няколко месеца тя бе упрекната в присъединяване в скица за пране на пари, обвързвана с КТБ.

Проверката против Йончева е назначена дни откакто заместник-министъръ на стопанската система Александър Манолев подаде оставка поради обява, че на притежаван от него терен е била издигната къща за посетители с евросредства. Твърденията в обявата гласяха, че тя не се употребява по предопределение, употребява я единствено той и фамилията му. Тези изказвания занапред ще се обясняват.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР