Водачът на „Промяната“ в Плевен не вижда възможност за коалиция

...
Водачът на „Промяната“ в Плевен не вижда възможност за коалиция
Коментари Харесай

Христанов: Източени са десетки милиони за умрели животни, които не са стигнали до инсинератор

Водачът на „Промяната“ в Плевен не вижда опция за коалиция с ГЕРБ

Войната за границата – каква е истината за „Капитан Андреево“?

„Цялата истина в никакъв случай не е била крита. Имаше 10 година скица, която облагодетелстваше един човек за сметка на страната и популацията. Ние взехме решение, че тази скица не би трябвало да съществува“, съобщи някогашният зам.-министър на земеделието Иван Христанов в студиото на „Денят ON AIR“.

Той дефинира като притеснително окупирането на Граничен контролно-пропусквателен пункт „Капитан Андреево“ на 2 август, когато служебното държавно управление приемаше властта. 

„30 лица на практика нападнаха границата. Започнали са да упорстват да завземат рампите, имам информация, че се е стигнало съвсем до физически настъпления“, сподели Христанов пред Bulgaria ON AIR.

Бившият зам.-министър посочи, че страната си е на мястото сега.

„Лабораторните проучвания не престават да се правят от централната лаборатория и никой няма желание на връща това в ръцете на „Евролаб“. Няма съображение за доверие във връзка с сигурността на храните там. От 2011 година там са раздадени 250 млн. лева, 400 млн. са планувани за идващите 10 години. Това са едни хубави пари за един човек“, добави Христанов.

И още веднъж засегна тематиката за политически чадър.

„Отдавна я има информацията, че „Капитан Андреево“ е главен проблем пред България за Шенген. Лидерите, които са управлявали 10 година, са били или тотално некадърни, или са опъвали и те чадъра, с цел да не бъде решен проблемът“, уверен е гостът.

Сигнали с подавани в ГДБОП. Както и за злоупотреби по други схеми, с които са източвани десетки милиони.

„Става въпрос за държавна помощ през Държавен фонд „Земеделие“. Фирми или частни стопани, когато им почине животно, страната им заплаща, с цел да бъде унищожено. Тази държавна помощ е била доста апетитна, над 57 млн. лева До 50% от тях са изплатени за животни, които в никакъв случай не са стигали до инсинераторите“, разясни Христанов.

В ГДБОП са имали информация за тези злоупотреби и преди кабинета „Петков“, само че не са получавали данни от ДФЗ.

Иван Христанов е лидер на листа на „Продължаваме промяната“ в Плевен. Убеден е, че партията ще завоюва изборите.

„Сигурни сме, че ще бъдем първа политическа мощ. При Демократична България има огромно самопризнание на ролята им в обединението и като стожер на дясното пространство. Не би трябвало да считаме че „Продължаваме промяната“ и Демократична България не би трябвало да имат самочувствието да се явят настрана на изборите. Така имаме по-голям късмет за 121 мандата, с цел да образуваме коалиция. Не наподобява този път чак толкоз трудно“, разяснява събеседникът. 

А коалиция с ГЕРБ – не вижда.

„За да има диалог с ГЕРБ, би трябвало да се почисти от доста хора, които са били част от феодалния модел. Както от ГЕРБ споделят – те имат куче, което пази. Не може да се изкопчи от този модел. Може да подаде ръка и да направи стъпка обратно, само че знаем, че той ще дърпа откъм гърба конците и ще приказваме с хора, които единствено си отварят устата“, уверен е Христанов.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР