Внукът на Веска Меджидиева, съдена в зората на прехода за

...
Внукът на Веска Меджидиева, съдена в зората на прехода за
Коментари Харесай

Арестуваха внука на банкерката Веска Меджидиева по куриозен ...

Внукът на Веска Меджидиева, съдена в зората на прехода за отмъкнати милиони от Българската земеделска и промишлена банка, е бил хванат да гледа марихуана. Той е бил арестуван в столичния кв. " Бъкстон " на 13 септември по чудноват метод, заяви " 24 часа ".

Вечерта 24-годишният мъж подал сигнал за пожар в къщата му на бул. " Братя Бъкстон ". След като бил изгасен, служителите на реда забелязали зелени растения в саксии. По време на претърсвания на мазето е открито, че се състои от 3 пространства, които са оборудвани с напоителна, вентилационна и осветителна система. Иззети са към 100 броя растения в саксии с друга величина. В къщата е открит и конфискуван найлонов чувал с изсъхнала марихуана.

Мъжът не е осъждан. Той е упрекнат за развъждане на трева и може да получи от 2 до 5 години затвор и санкция от 5000 до 10 000 лв.. Софийската районна прокуратура го е задържала за 72 часа и ще му желае непрекъснат арест.

Баба му Веска Меджидиева бе оправдана от Върховния касационен съд през 2010 година по обвиняване на основния прокурор, че като шеф на Българска земеделска и промишлена банка от 25 октомври 1994 до 15 май 1995 година е присвоила близо 78 млн. остарели лв. (4,5 млн. долара).Тя напуща България малко преди да й бъде предявено обвиняването от Иван Татарчев през 1996 година Заедно със брачна половинка си Румен Спасов минават границата с Гърция и оттова летят за Южна Африка, където се заселват.

Той умира през 2009 година след тежко боледуване. В момента Меджидиева живее в Кейптаун. Двамата станаха известни по времето на Жан Виденов с така наречен кръг " Орион ", който съгласно него е другарски. Румен Спасов е кръщавал компаниите си на звезди от това съзвездие и оттова се получило името и на групата.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР