Вносители са лидерите на ГЕРБ, ПП и ДПС - Бойко

...
Вносители са лидерите на ГЕРБ, ПП и ДПС - Бойко
Коментари Харесай

Стратегическо решение! Подменят запасите от оръжие в резерва от Джурово време

Вносители са водачите на ГЕРБ, Политическа партия и Движение за права и свободи - Бойко Борисов, Кирил Петков и Мустафа Карадайъ, както и депутатите Делян Пеевски и Ивайло Мирчев от Демократична България. В претекстовете си те показват, че огромна част от запасите на армията са създадени през 70-те, 80-те и 90-те години, а някои даже и по-рано, което ги прави остарели и даже рискови.

Министерският съвет да форсира процеса по възобновяване на ведомствените военновременни ресурси на Министерство на защитата, представляващи оръжия, муниции, взривни субстанции и пиротехнически произведения, посредством замяната им с новопроизведени такива, се планува в плана.

В проекторешението е записано още държавното управление да предоговори периодите и количествата в подписания с „ Вазовски машиностроителни фабрики ” ЕАД контракт при съществуване на индустриални благоприятни условия на държавното обществено дружество за това.

Основната част от наличните във Въоръжените сили муниции, заделени като ведомствени военновременни ресурси (ВВЗ), са създадени в интервала 70-те до 90 -те години на предишния век, като съответни списъки даже и по-рано, стимулират се вносителите.

Към момента боеприпасите, заделени като ВВЗ, са годни за бойно потребление, само че поради годините им на произвеждане с съображение може да се допуска, че са в края на своя експлоатационен запас. Това постанова предприемане на незабавни дейности за възобновяване на запасите, показват от ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и Движение за права и свободи.

Предвид годините на произвеждане на наличните във Въоръжените сили муниции, друга, не по-малко значима, цел на обновяването е и минимизиране на предпоставките за пораждане на произшествия със съществени последствия, провокирани от остарели и неотговарящи на техническите условия муниции, се показва измежду причините за проекторешението.

Както Фрог нюз писа преди дни, цитирайки боен специалист, част от тези ресурси от оръжие и муниции в запаса могат да бъдат изпратени за Украйна като помощ на украинските въоръжени сили. Военни специалисти настояват още, че измежду оръжията, които можем да дадем на Украйна са и десетки танкове Т-55, които са още от времето на Тодор Живков и Добри Джуров.

 

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР