Внимавайте с капаните, които залагат търговците с многобройните разпродажби в

...
Внимавайте с капаните, които залагат търговците с многобройните разпродажби в
Коментари Харесай

КЗП: Внимавайте с капаните на летните разпродажби

Внимавайте с клопките, които залагат търговците с многочислените разпродажби в края на летния сезон. За това предизвестяват от Комисия за отбрана на потребителите. Ако минавате около магазин с надпис понижение, е добре да сте по-внимателни и сериозни към процентите отстъпки. Особено когато те са по-големи, тъй като тогава е и по-вероятно да са нереални.

Важно е да не забравяме, че даже да са спазени всички условия на закона, покупката на сметка от сезонна ликвидация е не тази с действителен рабат от постоянната цена, а онази с най-изгодната въобще на пазара сега. Затова, с цел да се възползваме пълноценно от понижението, е потребно да проверим на повече места при какви условия можем да си закупим определения от нас модел, в това число и в интернет. Дори и там, където той не е безусловно понижен и където може да се окаже даже по-евтин.

Понякога търговците слагат избрани условия, при които клиентите могат да се възползват от оповестеното понижение. Например, че отстъпката ще важи единствено при покупка на два продукта от един и същи тип - два панталона, две блузи, две ризи и така нататък Или пък при съчетание на определения продукт в промоция с артикул от различен тип на постоянна цена.

Търговецът е задължен да разгласи стоките и услугите или групата артикули и услуги, за които е годно понижението.

Ако не е предоставена авансово информацията за всички условия на промоцията, ще е налице нелоялна комерсиална процедура.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР