Внезапно почина шефът на строителната компания "Главболгарстрой" инж. Симеон Пешов.

...
Внезапно почина шефът на строителната компания "Главболгарстрой" инж. Симеон Пешов.
Коментари Харесай

Внезапно почина шефът на Главболгарстрой инж. Симеон Пешов

Внезапно умря шефът на строителната компания "Главболгарстрой " инж. Симеон Пешов. Пешов е умрял ненадейно през вчерашния ден, оповестяват от компанията.

"С дълбока тъга оповестяваме, че през вчерашния ден ненадейно ни напусна президентът на "Главболгарстрой Холдинг " АД и почетен ръководител на Камарата на строителите в България инж. Симеон Пешов ", пишат в тъжно известие от строителната компания.

Инж. Пешов е роден на 29 март 1941 година Завършва висше обучение в Инженерно-строителния институт (ИСИ) в София. Професионалният му път стартира в Изчислителен център за строителството (по-късно Институт по строителна кибернетика).

От 1990 година до в този момент управлява фирмите в групата на "Главболгарстрой ". Председател е на Камара на строителите в България от 2003 до 2010 година, а по-късно и почетен ръководител. Основател на фондация "Възраждане за Белчин ".

За всички, които го познаваха инж. Симеон Пешов остава образец за почтенност, непримиримост и обич към специалността и хората. Поклонението ще се състои на 18.09.2020 (петък) от 10:00 до 12:30 часа в църквата "Св. Св. Апостоли Петър и Павел " в село Белчин, пишат още в жалейката от строителната акция.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР