Внезапно наводнение в къмпинг в Северозападна Турция близо до границата

...
Внезапно наводнение в къмпинг в Северозападна Турция близо до границата
Коментари Харесай

Жертвите и ранените от наводненията в Гърция и Турция нарастват

Внезапно наводняване в къмпинг в Северозападна Турция покрай границата с България умъртви минимум петима души, като трима бяха открити мъртви, заяви " Сабах ", предава БГНЕС.

Спасителите към момента търсят един човек, разгласен за липсващ в къмпинга.

Други двама души починаха в Истанбул, където бурите наводниха стотици домове и работни места в няколко квартала през последните 48 часа.

Жертвите в Истанбул включват 32-годишен жител на Гвинея, който беше заловен в капан в апартамент си в бедния квартал Кучукчекмедже.

Другата жертва е 57-годишна жена, починала, откакто била отнесена от наводненията в различен квартал.

Наводненията са засегнали повече от 1750 домове и предприятия в града, съгласно кабинета на губернатора на Истанбул. Те включват редица магазини в квартал Икители, където потопът завлече паркирани транспортни средства и тиня в мебелните магазини, унищожавайки стоките.

Наводненията също погълнаха паркинг за контейнери и камиони в покрайнините на града, където хората откриха сигурност, като се катереха на покрива на ресторант.

В Гърция рекордни превалявания предизвикаха минимум три смъртни случая покрай централния град Волос и в Кардица, заяви противопожарната работа. Трима души са оповестени за изчезнали.

Властите не разрешиха придвижването във Волос, близкия планински район Пилион и курортния остров Скиатос, където доста семейства останаха без електричество през днешния ден. Движението беше неразрешено и в други два района на централна Гърция покрай Волос, до момента в който бурите се чака да продължат най-малко до на следващия ден следобяд.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР