Внезапно на 58 години в София почина адвокат Асен Джингов,

...
Внезапно на 58 години в София почина адвокат Асен Джингов,
Коментари Харесай

Почина адвокат Асен Джингов

Внезапно на 58 години в София умря юрист Асен Джингов, оповестиха негови сътрудници. Той е един от създателите и ръководещ съучастник в адвокатска адвокатска фирма " Джингов, Гугински, Кючуков и Величков " (DGKV) - една от най-големите и уважавани в България, профилирана в региона на комерсиалното и корпоративно право и покупко-продажби по сливания и придобивания.

Джингов приключва Юридическия факултет на Софийския университет " Св. Климент Охридски " през 1991 година, а през 1993г. и Академията по американско и интернационално право в Далас (Academy of American and International Law).

Той стартира юридическата си кариера през 1992 година като консултант на тогавашния министър на правораздаването Светослав Лучников и взе участие в основаването на някои от първите закони, свързани с прехода към пазарна стопанска система.

През 1994 година Асен Джингов става един от основателите и ръководещ съучастник в адвокатската фирма " Джингов, Гугински, Кючуков и Величков " (DGKV).

В последните 30 години той и сътрудниците му от сдружението са взели участие и в основаването на модерната правна рамка в региона на комерсиално и корпоративно право, както и в одобряването на положителните европейски правни практики в българската бизнес среда. " Джингов, Гугински, Кючуков и Величков " работи и съветва някои от най-големите интернационалните компании и покупко-продажбите им в страната. От над двадесет години адвокатската фирма постоянно заема водеща позиция за България в световните ранглисти на адвокатски адвокатски фирми.

По първична информация, юристът е умрял вследствие на битов случай в дома си.
Опелото ще бъде на 1 юни (четвъртък) от 12 часа в църквата " Света София ".
" Дневник " разгласява и съболезнователното известие от адвокатската фирма:

" С голяма тъга и горест споделяме вестта за неочакваната гибел на нашия обичан и почитан сътрудник Асен Джингов, съосновател и ръководещ съучастник на адвокатска адвокатска фирма " Джингов, Гугински, Кючуков и Величков ". Загубихме освен бележит експерт, само че и непосредствен другар, наставник и подстрекател.

Асен има безценен принос в основаването на " Джингов, Гугински, Кючуков и Величков ", като сложи основите на нейното развиване и доста способства за превръщането ѝ в една от най-успешните и уважавани български правни адвокатски фирми, ползваща се с отлична известност и безкрайно доверие в българската и международната бизнес общественост. Неговата пристрастеност и ангажираност към справедливостта, върховенството на правото и високите професионални и етични стандарти остават образец и ентусиазъм за всички нас.

Нека в тъгата си запазим загатна за Асен Джингов жив в сърцата си и продължим да следваме правилата и полезностите, които той изповядваше.

Поклон пред паметта на нашия безценен сътрудник и другар!

" Джингов, Гугински, Кючуков и Величков "
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР