Внесеният от британското правителство законопроект за Брекзит беше одобрен от

...
Внесеният от британското правителство законопроект за Брекзит беше одобрен от
Коментари Харесай

Вестник Гардиън: Брекзит радост за едни – скръб за други

Внесеният от английското държавно управление законопроект за Брекзит беше утвърден от Народното събрание без промени. Горната камара на английския парламент, множеството от членовете на която подкрепяха оставането в Европейски Съюз, се опитваше до последно да повлияе на текста, с който излизането на Обединеното кралство от 28-те става част от английското законодателство - само че нямаше съвсем никакъв късмет, написа френският в. "Монд ". Всички препоръчани от тях ремонти бяха отхвърлени от Камарата на общините, а законопроектът с историческо значение беше утвърден бързо, без драми и съвсем без отразяване в медиите.

Очаква се през днешния ден законът да получи утвърждението на кралица Елизабет Втора. Одобряването на съглашението от Европейския парламент е планувано за 29 януари, с което Англия ще може да напусне публично Европейски Съюз в 23 ч. на 31 януари (в среднощ в Париж, 1 часа българско време). От 1 февруари и до края на преходния интервал в края на годината всекидневния живот на британците и на 3,2 милиона европейци във Англия ще остане като цяло неизменен. Лондон обаче ще загуби достъп до лостовете на властта в Брюксел - европейски депутати, еврокомисар и други, отбелязва в. "Монд ".

Англия желае другарски връзки с Европейски Съюз след Брекзит

Камарата на общините отхвърли пет следващи оферти за ремонти от Камарата на лордовете, отбелязва английският в. "Ивнинг стандард ", като акцентира, че във всеки от случаите долната камара на английския парламент гласуваше срещу с болшинство от минимум 86 гласа.

След успеха на Консервативната партия на предварителните парламентарни избори на 12 декември предходната година, Брекзитът стана тематика, за която никой не желае да слуша - даже Борис Джонсън, написа английският в. "Гардиън ", отбелязвайки, че в прочут смисъл това е облекчение за цялата страна, която има потребност да не помни контузията. Но макар че главният въпрос е организиран, Англия би трябвало да се научи още веднъж да мисли за Брекзита - без да съживява още веднъж пристрастеностите от последните три години. Излизането от Европейски Съюз идната седмица обаче не значи, че британците са "приключили с Брекзит ".

Борис Джонсън: Англия прекрачи финалната линия на Брекзит

Англия ще спре да е член на Европейски Съюз, за наслада на някои и тъга на други. Но това е краят на началото и нищо повече. През идните седмици и месеци ще би трябвало да признаем, че Брекзитът остава в центъра на политическия живот и ще повлияе на съвсем всеки значим избор, пред който ще се изправи Лондон през идните години. Предстои да бъдат решени въпросите, свързани с търговията и регулационните разпореждания - и този въпрос ще бъде подложен изключително остро през юни, когато Джонсън ще би трябвало да реши дали да изиска удължение на преходния интервал.

За да бъде спазен поставения от консервативния министър председател период до края на тази година, би трябвало да бъдат позволени вътрешнополитически въпроси като регулирането на финансовите услуги, земеделието, риболова, човешките права след Брекзита и сепаратистките желания в самата Англия, изключително от Шотландия и Северна Ирландия - само че също и от райони в Англия и Уелс. Всички те са сложни за разрешаване - и са свързани с Брекзита, без значение дали министър председателят харесва този факт, акцентира в. "Гардиън ", представен от Българска телеграфна агенция.

Брюксел: Европейски Съюз и Лондон няма да почнат договаряния за бъдещите връзки незабавно след Брекзит
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР