Внеделя канадската полиция пое пълен контрол над центъра на столицата

...
Внеделя канадската полиция пое пълен контрол над центъра на столицата
Коментари Харесай

Канадската полиция пое пълен контрол над центъра на столицата Отава

Внеделя канадската полиция пое цялостен надзор над центъра на столицата Отава и сложи ограждения, до момента в който общински чиновници чистеха отпадъците, а снегорини разчистваха улиците след два дни на конфликти и 191 ареста, с които завърши триседмичната окупация на града, заяви Ройтерс.

Демонстрантите използваха стотици камиони и други транспортни средства, с цел да блокират центъра от 28 януари насам, което принуди премиера Джъстин Трюдо да приложи рядко употребявани изключителни пълномощия.

Полицията заяви, че са били изтеглени седемдесет и шест транспортни средства.



В неделя последните стачкуващи раздигнаха логистичния център на по този начин наречения „ Конвой на свободата “, който беше ситуиран на паркинг край автомагистрала и откъдето се доставяха протестиращите пред канадския парламент. Мястото беше разчистено, откакто полицията раздаде листовки, с които предизвести участниците да изоставен, тъй като в противоположен случай са застрашени с арест и санкция.

Протестът първоначално настояваше за анулация на наложителната имунизация на водачите, с цел да могат да минават границата, само че след това блокадата се трансформира в проява против държавното управление на Трюдо. В събота полицията употребява пикантен газ и зашеметяващи гранати против най-упоритите стачкуващи и освободи по-голямата част от пространството пред Народното събрание. Други протестиращи напуснаха сами позициите си през нощта.



Срещу задържаните са повдигнати 389 престъпни обвинявания, в това число възпрепятстване на полицията, непокорство на правосъдно разпореждане, нахлуване, безчинство, владеене на оръжие и нахлуване над полицейски чиновници.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР