Внасяме промени в Наказателния кодекс, свързани със завишаването на наказанията

...
Внасяме промени в Наказателния кодекс, свързани със завишаването на наказанията
Коментари Харесай

НФСБ внася промени в НК заради насилието над медици

Внасяме промени в Наказателния кодекс, свързани със завишаването на наказванията за посягане над медицински служащи. Това сподели водачът на НФСБ Валери Симеонов по време на брифинг в Народното събрание, съобщи Агенция " Фокус ".
Законопроекта за изменение на Наказателен кодекс, който е обвързван с завишаването на наказванията за посягане над медицински служащи, лекари, сестри, фелшери и други представители на тази високохуманна специалност.
Съгласно проучване на Лекарския съюз към 90 % от медиците досега са били жертва на населие. Сам оза 2018 година имаме към 400 случая на физическо посягане.
Статистиката през 2019 година е още по-тъжна и се установи повишение на броя на похищения върху медици. Мога да ви дам няколко фрапантни образци ", съобщи още Симеонов.
Той уточни, че през август във Велико Търново двама лекари и четири медицински сестри са били измъчвани, бити и ругани от близки на пациентка, която своеволно е напуснала и се е върнала.
Според него всички образци приказват за незадоволителната глоба. " Ние предлагаме тези промени в Закона, тъй като случаите, които изредих зачестяват през последните месеци.
За страдание се задава Весела Коледа и щастлива Нова година ", сподели още Симеонов. Той обърна внимание на стиха: " Дядо Мраз, Снежанка дребна - идват с бокс и с бухалка ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР