Внасяме проект за решение за спиране на процедурата за концесия

...
Внасяме проект за решение за спиране на процедурата за концесия
Коментари Харесай

БСП иска спиране на процедурата за концесия на летище "София"

Внасяме план за решение за прекъсване на процедурата за концесия на летище " София ", заяви депутатът от Българска социалистическа партия Георги Свиленски пред публицисти в Народното събрание.

Той уточни, че през вчерашния ден на закрито съвещание като изключителна точка Министерският съвет е одобрил предлагането на министъра на превоза за пускане на концесията.

Позицията на Българска социалистическа партия е поредна през всичките години, когато това държавно управление и предходното се пробват да отдадат най-печелившото държвано сдружение на концесия, добави Свиленски.

Той сподели още, че от Българска социалистическа партия ще упорстват държавното управление да предостави на българския парламент и на медиите изискванията за концесията на летището.

На летище " София " са почнали съкращения на служащи. Започнали са да вкарват условията на бъдещия концесионер в предварителните условия, с цел да може, когато получи концесията, да няма опълчване от работещите на летището, съобщи Свиленски.

Според него в публичното пространство има терзания, че летището ще бъде обещано на турска компания. Той уточни още, че парламентарната група на " Обединени патриоти " също са срещу концесията.

Ние няма да позволим това да се случи и с всички парламентарни средства ще създадем по този начин, че тази концесия да не започва, безапелационен бе Свиленски.

Депутатът от Българска социалистическа партия съобщи, че положението на БДЖ е показателно за идната концесия на летище " София ". Той уточни, че от през днешния ден продават постройката на железниците и скоро шефът може да работи на тротоара, защото няма да има офис.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР