Внасяме проект за решение за изпращане на военно-техническа помощ за

...
Внасяме проект за решение за изпращане на военно-техническа помощ за
Коментари Харесай

„Демократична България“ ще внесе решение за изпращане на военна помощ на Украйна след свикване на НС

„ Внасяме план за решение за изпращане на военно-техническа помощ за Украйна, незабавно след свикването на Народното събрание “. Това декларират от „ Демократична България “ в своя позиция, оповестена през днешния ден.„ Категорично настояваме президентът Румен Радев да не заема еднолично и зад тила на обществеността позиции по основни за евроатлантическата принадлежност и достолепие на страната въпроси “, споделят още те.
В началото на май българският парламент реши вместо да изпрати въоръжение на Украйна, да оказва помощ с ремонт на техника.

Част от дебата в България по отношение на да помогнем ли на Украйна с военно-техническа помощ беше следния аспект – да дадем остаряла руска техника, която по-късно да бъде сменена от сътрудниците ни с нова техника по стандарт на НАТО. По този метод бихме могли по едно и също време да помогнем на Украйна, която знае по какъв начин да борави със руската техника и не би трябвало занапред да се образова на това, и да помогнем за оперативната съгласуемост на нашата войска със силите на НАТО, и да модернизираме армията си.

Демократична България насочат и рецензия към президента Румен Радев, който не се причисли към декларация на деветима негови сътрудници от Централна и Източна Европа, изразяваща поддръжка за цялостна на Украйна и нейната войска и осъждаща анексията на нови украински територии от Русия.

Вижте какво още пишат от „ Демократична България “:
„ Остро осъждаме решението му да бъде единственият държавен глава от Централна и Източна Европа, който на Румъния, Полша, Чехия, Словакия, Естония, Латвия, Литва, Северна Македония и Черна гора, подписали на 2 октомври декларация против незаконната анексия от Русия на територии на суверенна Украйна. Нещо повече, българският президент укри този собствен акт и едвам след това разгласи претекстовете си за него.Отказът да постави подписа си под взаимния документ дружно с водачите на 9 страни от Централна и Източна Европа е в действителност отвод България да изрази цялостната, в това число военна, поддръжка за Украйна, отвод да жигосах и изиска съд за закононарушенията на агресора, отвод да поддържа суверенитета и териториалната целокупност на Украйна.Българският президент би трябвало да разбере, че няма легитимност самичък да се произнася по стратегически за България избори и да слага под подозрение нейната евроатлантическа ориентировка. Настояваме президентът да свика Консултативния съвет за национална сигурност с законното политическо посланичество на обединенията от новоизбраното 48-о Народно заседание в него и той да разиска рамката на позициите на българската страна по всички въпроси, свързани с войната против Украйна и политиката на Кремъл към Европейски Съюз и НАТО. Окончателната дума по нея има само Народното събрание “.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР