ВМРО издига кандидатурата на Карлос Контрера за председател на Столичния

...
ВМРО издига кандидатурата на Карлос Контрера за председател на Столичния
Коментари Харесай

ВМРО издига кандидатурата на Карлос Контрера за председател на СОС

Вътрешна македонска революционна организация издига кандидатурата на Карлос Контрера за ръководител на Столичния общински съвет /СОС/. Това стана ясно от позиция, изпратена до медиите от софийската организация на политическата мощ. В нея се показва, че на София е необходим просветен и разбиращ характерните проблеми човек , а не „ просто ръководител “

Повод за това е следващото – седмо, провалено съвещание на Столичния общински съвет, което не докара до избор на ръководител на столичния парламент .

София към този момент е жертва на политическия дебелоглав . Нито една от формулите и кандидатурите за ръководител на СОС досега не откри поддръжка. Основният проблем, който се обрисува, е нежеланието на която да е от огромните партии да бъде даже обвинена в сглобка или коалиция . Това пролича и на съвещанието от 25 януари, пишат софийските войводи.

Ето за какво от Вътрешна македонска революционна организация – София акцентират четири аргумента кандидатурата на Карлос Контрера, който е към този момент трети мандат общински консултант , да бъде подкрепена от всички политически групи в общината:

– На първо място, това предложение изключва изобщо опцията някой да бъде упрекван с коалиция, задкулисие, скрито или очевидно болшинство, сглобки и прочие.

– На второ място, представителят на най-малката партия в СОС може да работи с всички, което се потвърди и от положените два месеца старания за определяне на естествен политически разговор.

– На трето място – гласуването за кандидатурата на Карлос Контрера е гласоподаване за личността, а не поддръжка за Вътрешна македонска революционна организация.

На четвърто място, Карлос Контрера е фигура с задоволително политически опит (три мандата общински консултант, два мандата ръководител на група в Столичния общински съвет) и административен опит (председател на ПК по Транспорт и пътна сигурност, зам.-председател на комисиите по Икономика и благосъстоятелност и на Обществен ред и сигурност).

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР