ВМРО-Българско национално движение също ще избира ръководство. Извънредният конгрес на

...
ВМРО-Българско национално движение също ще избира ръководство. Извънредният конгрес на
Коментари Харесай

Конгрес на ВМРО. След 25 години начело Каракачанов сдава властта

ВМРО-Българско национално придвижване също ще избира управление. Извънредният конгрес на партията, която остана отвън Народното събрание, стартира през днешния ден от 10,30 часа.

До конгреса се стигна след последните парламентарни и президентски избори на 14 ноември 2021 година, на които групировката сподели незадоволителни резултати. Тогава цялото управление подаде оставка. На форума ще бъде взето решение каква да е формата на бъдещото ръководство на Вътрешна македонска революционна организация, както и персонално кои да са лицата в новите управителни органи.

Неизменният водач на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов към този момент разгласи, че се отдръпва от поста. Той уточни и трима свои наследници, които дружно да водят партията - Ангел Джамбазки, Искрен Веселинов и Александър Сиди. Това Каракачанов направи в собствен пост във фейсбук при започване на февруари.

" Моята концепция е на Конгреса вместо да влизаме в непотребни диспути кой е по-по-най и да се сочим с пръст един различен, да вървим към една нова, само че в действителност обичайната за Вътрешна македонска революционна организация формула, а точно да изберем трима съпредседатели. Трябва да обединим напъните на всички, а не да създадем условия за разцепление в структурите ", написа той тогава.

И добави:

" Колкото до мен, аз нямам желание да излизам в политическа пенсия и ще не преставам да работя интензивно за престижа на Вътрешна македонска революционна организация и за идеите, за които Вътрешна македонска революционна организация е воювала в своята 128-годишна история, води война и до през днешния ден. Ще заема своето място такова, каквото ми отреди Конгресът и членовете на Организацията. "

Каракачанов е отпред на Вътрешна македонска революционна организация от 25 години.

Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР