Вместо няколко работни дни - 10 секунди. Толкова ще бъде

...
Вместо няколко работни дни - 10 секунди. Толкова ще бъде
Коментари Харесай

Европейският парламент ще гласува регламент за незабавните плащания в евро

Вместо няколко работни дни - 10 секунди. Толкова ще бъде времето, належащо за приемане на прехвърляния в евро съгласно новите правила за незабавните заплащания, които се чака да бъдат гласувани дефинитивно от Европейския парламент по-късно през днешния ден, предава специфичният делегат на Българска телеграфна агенция в Страсбург. 

" Имаме опция да създадем нещо, от което физическите и юридически лица имат голяма потребност - да могат да вършат бързи парични преводи, в границите на 10 секунди, когато и да е на денонощието, в това число отвън нормалните работни часове, освен в границите на една и съща страна, само че и до други членки на Европейски Съюз. Сегашната ни система на платежни нареждания се основава на система от 80-те години, с регламента за незабавните заплащания най-сетне влизаме в 21 век ", акцентира докладчикът Михел Хугевеен (Европейски консерватори и реформисти - ЕКР) по време на дебатите в Европейския парламент в понеделник.

Новите правила, по които Екологичен потенциал и Съветът на Европейски Съюз реализираха авансово съглашение през ноември, ще задължат доставчиците на финансови услуги да обезпечат за клиентите си опция за незабавни прехвърляния, при такси, не по-високи от тези за нормални преводи, а лимитът за прехвърляните суми е подложен на 100 000 евро. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР