Вместо да смуче кръвта на жертвите си, енергийният вампир, който

...
Вместо да смуче кръвта на жертвите си, енергийният вампир, който
Коментари Харесай

Енергийните вампири: Как да ги разпознаем и да се защитим от тях

Вместо да смуче кръвта на жертвите си, енергийният върколак, който наподобява като естествен човек и е ненапълно неугледен, досаден или провокиращ за тези, които се натъкнат на него, изцежда виталната им сила.

Най-смешното е, че всички сме попадали на такива хора. Те се хранят с желанието ни да ги изслушваме и да им обръщаме внимание, завладявайки диалога и насочвайки прожекторите към техните проблеми, вместо към нашите. Разговорът с енергиен върколак е уморителен.

Истинският вампиризъм, енергийният, е доста по-често срещан, в сравнение с се счита, и се появява, когато един човек краде сила от различен. Когато се случва умишлено е по-опасно, само че може да се случи и неумишлено.

В психологията емоционалните вампири се свързват с нарцисизъм - държание, характеризиращо се с егоцентричност и липса на емпатия. В най-лошия случай възниква вид прочувствено принуждение, при което нарцисистът се грижи единствено за себе си и се пробва да манипулира другите, с цел да ги накара да се усещат по-зле и на собствен ред той да е по-добре спрямо тях. Това може да се случи както в фамилии, по този начин и във връзки или на работното място. 

Как да разпознаем прочувствените вампири? Ето някои признаци:
Те в никакъв случай не поемат отговорност : когато има проблеми, те се изплъзват или упрекват другите Те постоянно имат някакъв тип драма : с цел да привлекат вниманието на другите, те постоянно се трансформират в жертва на някакъв тип драма или корист, или мислена неправда Те желаят да бъдат основните герои: енергийните вампири не могат да понасят други хора да са нагоре и им е мъчно да изпитват наслада за другите, тъй че ще се опитат да минимизират или саботират достиженията на другите хора Вашите проблеми не са значими: Енергийният върколак не желае да приказва за вашите проблеми и ще насочва диалога към своите лични Те ви карат да се чувствате отговорни: Те се възползват от доброжелателността на другите хора, с цел да им вършат непрекъснато услуги, карайки ги да се усещат отговорни когато не оказват помощ Те подлагат на критика и сплашват: когато горното не работи, те прибягват до рецензия или закани, с цел да реализиран задачите си
Например, в случай че някой на работа получи покачване, прочувственият върколак ще каже: „ Радвам се, само че и аз правя добра работа и никой не ме признава. Защо не ми окажеш помощ да завърша отчета си? Никой не желае да ми помогне и аз не знам за какво. Това място е цялостно с безчувствени хора. "  

Не постоянно е елементарно да разпознаем прочувствените вампири и от време на време ни карат да се самообвиняваме за следствията от техния егоизъм. Нито чесънът, нито разпятията имат резултат. Ето няколко метода да се предпазите от тях:
Поискайте им сметка: Емоционалните вампири не поемат отговорност и това е особено срещано на работното място. Анализирането на резултатите от дейностите им и търсенето на отговорност за тях е от значително значение за оправянето с казуса. Поставете граници: Като същински вампири, те не могат да влязат в живота ви, в случай че не ги поканите. Въпреки че не постоянно е елементарно, избягвайте тяхната компания и взаимоотношенията с тях. Казвайте твърдо „ не “, когато изискат нещо. Не се опитвайте да ги излекувате : Въпреки че нарцисизмът може да се лекува, малко евентуално е да съумеете да измененията държанието им. Вместо това, когато ви описват за неволите си, избягвайте да давате препоръки. Защитете се, в случай че се окажете слаби : Емоционалните вампири знаят по какъв начин да схванат по кое време отбраната ви е отслабнала или имате неприятен ден и ще се възползват от това, с цел да ви манипулират. Игнорирайте и блокирайте: Не обръщайте внимание на непрекъснатите им позвънявания и известия и в случай че е належащо, ги премахнете от обществените си мрежи и блокирайте номера им.


Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР