Влюбването често носи със себе си много заблуди. Влюбваме се

...
Влюбването често носи със себе си много заблуди. Влюбваме се
Коментари Харесай

Пазете се от тези 5 заблуди, които са пагубни за връзките

Влюбването постоянно носи със себе си доста заблуди. Влюбваме се в визията си за индивида, а откакто отмине бурният буен интервал започваме да виждаме неща, които не сме забелязвали първоначално. Усещаме минусите на индивида до нас. Изпитваме разочарования от неговите думи и дейности. Очакванията ни не се оправдават. И това се случва най-много тъй като постоянно имаме нереалистично високи упования, които водят след себе си огромни разочарования.
Някои хора не могат да стартират връзка, без да усетят мощния прочувствен ентусиазъм, който ги кара да тръпнат. Те са пристрастени към възприятието да си влюбен до мозъка на костите си. Това пристрастяване обаче може да замъгли преценката и да ви накара да страдате в бъдеще.
Кои са най-честите нереалистични упования, които ви пречат в любовта?

1. Трябва да сте център на света му.
Много дами мечтаят да бъдат същински принцеси в очите на колегата си, съвсем като дребни момиченца. Те чакат, че мъжът до тях ще е концентриран върху това да ги завоюва, да ги ухажва, да им угажда, да прекарва цялото си време с тях. Живеенето с такива заблуди и нереалистични упования може да направи любовта извънредно разочароваща. В действителния живот е мъчно да попаднете на мъж, който би правил всичко това за вас. Понякога даже е смущаващо, в случай че в действителност го прави, тъй като може да е подбудено от други задни мисли и подбуди. Вместо това е добре да се концентрирайте върху същински значимите неща за една връзка – доверието, положителната връзка, оценяването на другия.

2. Ако един мъж ви обича, той би трябвало да знае какво желаете.
Още едно нереалистично очакване, което пречи извънредно доста в любовта, е догатката, че мъжът, който ви обича и познава добре, би трябвало да може да чете и мислите ви. От това неправилно разбиране идват и проблемите с връзката. Често срещано разминаване в общуването има точно в такива връзки, в които единият сътрудник смята, че другият може и би трябвало да чете мислите му. Вместо това е значимо да споделяте и говорите намерено за всичко, което ви тревожи, радва или съставлява значимост за вас.

3. Предполагате, че ще сте съгласни за всичко от самото начало.
Ако рецептата ви за безоблачна и щастлива връзка е цялостното единодушие по всички въпроси би трябвало да знаете, че сходно нещо не съществува в действителния живот. Разногласия и несъответствия в мисленето и разбиранията съществуват и даже са значими. Така се надграждат връзките, връзката се развива, развивате се и вие като персони и като двойка. Ако напускате всяка връзка, тъй като сътрудникът ви не е склонен с вас по всички въпроси, вършиме една и съща неточност всякога.

4. Смятате, че връзката ви би трябвало да е лесна.
Не е наложително любовта да е сложна, с цел да е щастливо заслужена, само че заблудата, че всичко би трябвало да е елементарно и да върви по вода също е нездравословна. Тя носи доста разочарования и несъмнено е нереалистична. Дълбокото разбиране, че всичко сред вас би трябвало да е елементарно, ще ви пречи в установяването на здравословни връзки и неправилно ще ви тласка към провали.

5. Той би трябвало да се промени поради вас.
Това е, може би, една от най-големите заблуди в любовта. Не единствено че не би трябвало да очаквате някой да се промени поради вас, само че и не би трябвало да пробвате да го променяте. Човек се трансформира единствено в случай че самичък го желае. Не го прави поради различен, а и не е нужно. Ако сте се влюбили в някого поради визията си за него, а не поради същинската му персона, това ще ви носи постоянно разочарования в любовта.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР