Влюбена в живота и той в мен! Прави повече от

...
Влюбена в живота и той в мен! Прави повече от
Коментари Харесай

Полицайката Любка от катастрофата с поршето най-обичала на Малдивите

„ Влюбена в живота и той в мен! Прави повече от това да съществуваш. Живей! “ Това е написала в профила си във фейсбук Любка Гечева - 37-годишната полицайка от Шесто софийско районно ръководство, оповестява " Труд ".

Тя и сътрудника й от патрула Георги Малински са разследвани за длъжностни закононарушения и като възможни помагачи на пияния и дрогиран водач на „ Порше Панамера “ Димитър Любенов, който на 25 септември на Околовръстното шосе на София умъртви французин и рани двама души.
-->
Любенов твърди, че минути преди конфликта е бил спрян за инспекция от двамата служители на реда, дал им 200 лв. подкуп и те го пуснали да си върви за село Равно поле, където е домът му. Нещо повече – адвокатката му даже твърди, че го е возел водач от „ Дринк енд Драйв “, който служителите на реда свалили с думите: „ Това е наш клиент, ние ще си го поемем ".

Тази защитна версия обаче издиша, тъй като няма никаква логичност пияният и дрогиран да дава рушвет, откакто не той кара, единствено се вози в автомобила. Проверява се и трета възможност - униформените да са се обадили на собствен шеф, който ги е инструктирал да вземат парите от Любенов, само че след това да го ескортират до Равно поле. Тя също е доста нелогична, тъй като не е мъчно да се потвърди, в случай че е имало такова позвъняване и тогава уличените като помагачи от „ Вътрешна сигурност “ нямаше да са двама чиновници на Министерство на вътрешните работи, а трима.

Така или другояче, след „ инспекцията “ служителите на реда потеглили след „ Поршето “ с включени светлини по локалното платно на Околовръстното и видели по какъв начин с близо 200 км/ч Любенов блъска откъм гърба „ Форда “, с който французите отивали към летище „ София “. Гечева и Малински загасили бурканите, дали на заден ход и се скрили, без да оповестят за злополуката. Изчакали идването на техни сътрудници, чак тогава се появили в региона.



Двамата служители на реда все още не са арестувани и нямат повдигнати обвинявания. От Софийска градска прокуратурата прецизираха, че са били известени за инспекцията на „ Вътрешна сигурност “ на 29 септември – четвъртък. Тогава наблюдаващият прокурор образувал второ дело за длъжностни  престъпления, само че не той е трябвало да взема решение дали двамата да бъдат арестувани, както се опита да твърди служебния вътрешен министър Иван Демерджиев. 

От изявленията на самата Любка Гечева в обществените мрежи е явно, че на Околовръстното не е взела първите си 200 лв.. Само по фотосите й от тази година се вижда, че е разкрила морския сезон още през зимата с екскурзия до остров Кореду на Малдивите. През пролетта е била в турския курорт Анталия, а през лятото е имала турове в Северна Гърция и по Черноморието. Освен пристрастеността си към пътуванията, не крие и тази към чалгата и техно музиката, както и към фитнеса и питателните добавки.

„ Ако това изказване министърът на Министерство на вътрешните работи в действителност го е споделил, то не кореспондира с обстоятелствата по делото и със законодателството. Явно някой е подвел министъра и му е дал погрешна информация ”. Така основният прокурор Иван Гешев разяснява изказването на Иван Демерджиев, че държавни обвинители са забранили задържането на двама служители на реда, разследвани за връзки с водача на поршето Димитър Любенов.

„ Това един чиновник на Министерство на вътрешните работи да задържа за 24 часа по Закона за Министерство на вътрешните работи избрани лица е в пълномощията единствено и само на Министерство на вътрешните работи.

Прокурорът няма такива пълномощия ”, добави обвинител номер 1. Иван Гешев бе безапелационен, че единственият зложелател на прокуратурата е престъпността. Според него институциите би трябвало да си взаимодействат, без значение кой ги оглавява. Гешев разгласи, че проблемите на българското правораздаване не са единствено в прокуратурата, а в съда, в Министерство на вътрешните работи, в законодателството. “Някой би трябвало да седне и да реши действителните проблеми, а не да се занимава 30 години с така наречен измислена правосъдна промяна, която се състои в това да закриеш, да махнеш някой и да сложиш личен човек или да обслужиш някой олигарх ”, сподели Иван Гешев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР