Влизат в болница на 6-ия - 7-ия денЕдин от основните

...
Влизат в болница на 6-ия - 7-ия денЕдин от основните
Коментари Харесай

Делта поваля с 40 градуса температура

Влизат в болница на 6-ия - 7-ия ден

Един от главните признаци на Делта разновидността е доста висока температура - до 40 градуса, която се задържа дълго време и не се въздейства от медикаменти. Често срещана е и кашлицата със зной, показват експертите от Катедрата по инфекциозни заболявания на ВМА. По-рядко се среща загубата на подушване и усет.

Няма нищо общо с първия вид, който беше от Ухан, където главният симптом бяха точно загубата на подушване и усет, акцентират медиците експертите. В момента едвам 5-10% от пациентите оповестяват за сходни признаци, които обаче доста бързо отшумяват.

А Делта разновидността от дълго време е преобладаващ у нас, като при последното секвениране на проби в НЦЗПБ от 262 оценени случая 254 са точно на индийския вариант. Това прави 97% от пробите, взети от пациенти сред 2 юли и 8 август. Най-много са случаите в София, Бургас, Варна, Пловдив, Русе, Пазарджик и Благоевград.

От клиниката на ВМА оповестяват, че през последните дни се следи растяща наклонност както на броя на инфектираните с COVID-19, по този начин и на приетите в болница пациенти. Четвъртата Коронавирус вълна обаче заразява цели фамилии, демонстрира статистиката на лечебното заведение.

И преди, и в този момент инфекцията протича по-тежко при възрастните хора. При амбулаторната процедура пациентите несъмнено са по-млади - сред 20 и 40 години. 90-95% от признатите за болнично лекуване във ВМА са възрастни хора. От приетите в болница случаи може да се направи резюме, че до болница пациентите стигат на 6-ия, 7-мия ден от позитивния тест.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР