Влиятелният кмет на Барселона Ада Колау се обяви днес против

...
Влиятелният кмет на Барселона Ада Колау се обяви днес против
Коментари Харесай

Кметът на Барселона се обяви против едностранно обявяване на независимост

Влиятелният кмет на Барселона Ада Колау се разгласи през днешния ден срещу едностранно оповестяване на самостоятелност от каталунското държавно управление и прикани испанското държавно управление да изтегли полицейските подкрепления от региона, заяви Франс прес.

" Резултатите (от референдума на 1 октомври) не могат да служат за основа за оповестяване на самостоятелност ", съобщи Ада Колау, която постоянно се обявяваше за произвеждането на легален референдум.

Каталуния ще приложи закона за референдума, който приканва за оповестяване на самостоятелност, в случай че допитване покаже, че болшинството от популацията поддържа отделянето. Това декларира водачът на испанската самостоятелна област Карлес Пучдемон в изявление, снимано на 4 октомври, само че излъчено нощес.

„ Обявяването на самостоятелност, което ние не назоваваме „ едностранно “, се планува в закона за референдума като използване на резултатите. Ще използван това, което споделя законът “, декларира Пучдемон, представен от Ройтерс.

Според каталунския закон районният парламент би трябвало да прогласи самостоятелност на региона до 48 часа, откакто каталунската изборна комисия разгласи позитивен избор. Това може да се случи във вторник, 10 октомври, когато Пучдемон ще се обърне към локалния парламент.

До момента нито каталунските управляващи, нито формален Мадрид показват подготвеност за компромис.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР