Влиянието на най-големите азиатски стопанства ще продължи да нараства и

...
Влиянието на най-големите азиатски стопанства ще продължи да нараства и
Коментари Харесай

Азиатците настъпват

Влиянието на най-големите азиатски стопанства ще продължи да нараства и през 2018-а... а и по-късно, настояват създателите на отчета, оповестен по коледните празници от Центъра по стопански и бизнес изследвания в Лондон (CEBR).

Заместник-председателят на CEBR - Дъглас МакУйлямс, показва, че "въпреки краткотрайното оттегляне... индийската стопанска система остава равносилен съперник на френската и на английската и през 2018-а ще ги изпревари и ще стане петата в света по размера на Брутният вътрешен продукт в доларово изражение ". Според МакУилямс индийският напредък се е забавил от наложените рестрикции в страната върху интервенциите с банкноти с висок номинал и от новия налог добавена стойност върху стоките и услугите - мнение, което споделят и икономисти, интервюирани от организация "Ройтерс ". Експертите са безкомпромисни: до 2027-а Индия ще се придвижи до третото място в класацията на световните стопанства, като измести от него Германия.

През 2032-ра три от четирите най-големи международни стопански системи ще бъдат от Азия - това са Китай, Индия и Япония. Нещо повече, по същото време китайците ще детронират американците и ще ги изместят от позицията им на международен стопански отличник.

Индия също няма да стои на едно място, настояват специалистите от CEBR. Те плануват, че индийците ще оглавят международната ранглиста по мярка на стопанската система си през втората половина на нашия век.

Пак до 2032-ра Южна Корея и Индонезия ще влязат в челната десетка на най-големите световни стопанства, измествайки две страни членки на Г-7 - Италия и Канада.

Англия евентуално ще изостане зад Франция през идващите няколко години, предвижда CEBR. Но резултатът от BREXIT няма да е чак толкоз застрашителен, което ще разреши на Острова да излезе още веднъж пред французите през 2020-а.

Русия, която е прекомерно подвластна от енергийния бранш и от цените на петрола, наподобява, ще слезе от настоящето 11-о място до 17-о измежду най-големите международни стопанства в интервала до 2032-ра.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР