Влиянието на Brexit върху граничния режим между Северна Ирландия и

...
Влиянието на Brexit върху граничния режим между Северна Ирландия и
Коментари Харесай

САЩ заплашиха Великобритания да внимава как ще напусне ЕС

Влиянието на Brexit върху граничния режим сред Северна Ирландия и Република Ирландия тази седмица се върна на напред във времето, откакто Съединени американски щати заплаши Англия да внимава по какъв начин ще напусне Европейски Съюз, написа BBC. Най-влиятелният политик от американската опозиционна Демократическа партия Нанси Пелоси посети границата и съобщи блестящо обръщение към Лондон.

Пелоси съобщи, че в случай че методът, по който Англия напусне Европейски Съюз, наруши Белфасткото съглашение, то тогава Лондон би трябвало да не помни за подписване на комерсиално съглашение с Вашингтон. „ Такова съглашение просто няма да е измежду опциите, в случай че има някаква щета за Белфасткото съглашение “, съобщи американският демократ.

Правителството на Република Ирландия от своя страна е изрично, че каквото и да било стягане на режима по границата със Северна Ирландия ще се равнява на щета за въпросното съглашение. Текстът на документа гласи каква би трябвало да е граничната уредба по границата сред двете Ирландии, само че министрите от Дъблин разясняват, че стягане на разпоредбите би нарушило духа на съглашението.

Изглежда, че Пелоси поддържа позицията на Република Ирландия. „ Това е не просто съглашение, а блян, полезност, нещо, което е модел за целия свят “, сподели тя пред публика в Лондонското учебно заведение по стопанска система и политически науки. Затова ето по какъв начин може да се съобщи в резюме посланието ѝ към поддръжниците на Brexit в Лондон: " Aко ирландското държавно управление не е предостатъчно, ние ще блокираме каквото и да било евентуално комерсиално съглашение ", заключи тя./economic.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР