Влияние върху размера на доходите на хората оказват плащаните данъци

...
Влияние върху размера на доходите на хората оказват плащаните данъци
Коментари Харесай

Почти 35 на сто са налозите върху доходите ни

Влияние върху размера на приходите на хората оказват плащаните налози и осигуровки. Сред страните от Европейски Съюз има 11 страни с по-ниски от нашите данъци върху приходите, демонстрират данни на Евростат.

В България данъчно-осигурителната тежест върху хората с ниски приходи (които получават до 67% от междинната заплата) е 34,9%, оповестиха от Евростат. Тук влиза както данъкът върху приходите, който е 10 на 100, по този начин и пенсионните и здравни осигуровки. Средно за страните от Европейски Съюз данъчната тежест е малко по-висока - 39,1%.

Най-малко данъци върху приходите заплащат в Кипър - единствено 18,1%, демонстрират данните на Евростат. Второто място по най-ниски данъци си поделят Ирландия и Малта, като и в двете страни данъчно-осигурителната тежест е 25,2%. По-ниско в сравнение с в България е и данъчното облагане в Дания, Естония, Гърция, Хърватия, Литва, Люксембург, Нидерландия и Полша. Най-високи данъци върху приходите заплащат в Белгия (45,7%), Германия (44,3%) и Австрия (43,3%).

 

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР