Властта забрави Нургюл Салимова, която няколко дни държа в състояние

...
Властта забрави Нургюл Салимова, която няколко дни държа в състояние
Коментари Харесай

Властта забрави Нургюл: Нито президент, нито премиер, нито министър на спорта я поздравиха

Властта не помни Нургюл Салимова, която няколко дни държа в положение на еуфория българите с невероятния си триумф в Баку - нито президент, нито министър председател, нито министър на спорта поздравиха сребърната медалистка от Световната купа по шахмат. Държавните мъже са длъжни да поздравят състезателя, който печели победи под българския байрак.

 

А 20-годишната ни " сияйна роза " (каквото е смисъла на първото ѝ име) донесе голям триумф на родината. Класирането за финала в Баку обезпечи на 20-годишната ни родна представителка присъединяване в шампионата за претендентките за международната купа, който ще се организира в канадския град Торонто през април 2024 година. Победителката в него пък си подсигурява мач за международната корона.

 

Нургюл Салимова се завръща в България от Баку с полет през Истанбул. Очаква се да кацне в София късно в сряда или рано сутринта в четвъртък.

 

За разлика от нашите политици, Нургюл получи поздрави от съветското посолство. На финала нашето момиче загуби от рускинята Александра Горячкина, която се състезаваше под безпристрастен байрак.

 

" Достоен противник на Александра във финалния мач стана българската шахматистка Нургюл Салимова. В извънредно упорита и сложна битка тя отстъпи първото място на рускинята и стана вицешампионка на света. Поздравяваме от сърце Нургюл и целия български шахмат с това високо достижение и пожелаваме нови победи! ", написаха от задачата на Москва.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР