Властта действа все още мудно и нерационално по отношение на

...
Властта действа все още мудно и нерационално по отношение на
Коментари Харесай

Румен Радев: Властта действа мудно по модернизацията на флота и армията

Властта работи към момента мудно и нерационално във връзка с модернизацията на флота и въоръжените сили. Това сподели пред публицисти във Варна президентът Румен Радев, който взе участие в церемонията във връзка 139-aта годишнина на Военноморските сили.

" Ако и тази година се повтори сюжетът от предходната - гръмки обещания, заделяне на бюджет и след това блокиране на плановете, ще се удостовери тезата, че в действителност модернизацията е доблестен претекст, с цел да се задели бюджет и след това да се трансформира в остатък. Да се генерира остатък, който още веднъж да се похарчи по неразбираеми механизми и критерии ", съобщи президентът.

След ритуала по заграбване на първо офицерско звание на випускниците от Висшето военноморско учебно заведение $Никола Йонков Вапцаров " военнослужещи от Военноморските сили показаха детайли от интервенция по морска сигурност. Румен Радев беседва с курсантите на висшето учебно заведение на борда на фрегатата „ Дръзки ", откъдето следи демонстрациите.

Пред медиите той означи, че това са прелестни младежи, с които страната ни може да се гордее. " Можем да се гордеем с нашето Висше военноморско учебно заведение. Те сложиха някои въпроси, които ще разгледаме дружно с управлението на Министерството на защитата ", добави Румен Радев.

В речта си президентът обърна внимание и на конфликта на ползи в района на Черно море. " Непрекъснато нараства смисъла на Черноморския район, в който се преплитат доста и постоянно конфронтиращи се геополитически и стопански ползи ", посочи Румен Радев.

Генералът се обърна към получилите първо офицерско звание випускници на Висшето Военноморско учебно заведение " Никола Вапцаров ".

" На вашето потомство се пада една от най-важните задачи - да въведете, да внедрите и да разгърнете цялостните благоприятни условия на новата техника, която нашите Военноморски сили заслужават и която би трябвало да постъпи на въоръжение в най-скоро време.

Носете пагоните, които през днешния ден получихте, с достолепие и чест. Всичко друго могат да ви лишават, само че вашата офицерска чест и достолепие можете единствено и само вие да предадете.

Никога не го правете и помнете, че да си български офицер не е просто специалност, а предопределение и дълг пред Отечеството. Бъдете горди наследници на славното дело на нашите предшественици, които отдадоха живота си за свободата и независимостта на България. Честит празник и на добър час! ", сподели още президентът Румен Радев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР