Властите във Франция ще подпишат водено от САЩ многостранно споразумение,

...
Властите във Франция ще подпишат водено от САЩ многостранно споразумение,
Коментари Харесай

Франция и САЩ подписват за съвместна работа на Луната

Властите във Франция ще подпишат водено от Съединени американски щати многостранно съглашение, което има за цел да управлява дейностите на страните в Космоса и на Луната.

Това заяви " Ройтерс ", като цитира свои източници.

Подписването от Франция на пакта, наименуван " Споразумението Артемида ", ще означи едно от най-значимите утвърждения до момента за напъните на Вашингтон да оформи интернационалните правни правила и стандарти за проучване на лунната повърхнина.

Говорител на френската галактическа организация не е дал отговор незабавно на искане за коментар. Говорителка на НАСА, която управлява правенето на " Споразумението Артемида ", не е изпратил имейл с искане за коментар.

Френските чиновници във вторник вечерта ще подпишат споразуменията по време на празненство в резиденцията на френския дипломат във Вашингтон, окръг Колумбия. То е във връзка 60-та годишнина на френската галактическа организация.

Страната ще стане 20-та, която подписа пакта от 2020 година, умислен от администрацията на експрезидента Доналд Тръмп като дипломатическо звено на водещата стратегия на НАСА за проучване на космоса, Artemis. Тази стратегия има за цел да върне хората на повърхността на Луната до 2025 година благодарение на съдружници на Съединени американски щати и частни компании.

Споразуменията, построени основно върху по-широки правила в знаковия Договор за космоса от 1967 година, включват правила, предопределени да предизвикват мирното потребление на космоса, от определяне на " зони за сигурност " към бъдещи лунни бази до шерване на научни данни с други страни.

Обединеното кралство, Япония и Канада са други основни страни, които преди този момент са подписали споразуменията, като Франция ще стане седмата европейска страна. Последният подписал предишния месец беше Колумбия, една от шепата подписали съглашението, които преглеждат споразуменията като тласък за развиване на личните си галактически благоприятни условия.

Китай, който не е подписал споразуменията Артемида, възнамерява своя лична стратегия за проучване на луната, която шефът на НАСА Бил Нелсън и други представители на Съединени американски щати виждат като противник на програмата Артемида. Русия, дългогодишният сътрудник на американската галактическа организация на Международната галактическа станция, възнамерява да работи с Пекин по неговата лунна стратегия вместо по " Програмата Артемида ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР