Властите в южните американски щати предупреждават, че все повече млади

...
Властите в южните американски щати предупреждават, че все повече млади
Коментари Харесай

Опасен обрат: Коронавирусът заразява все повече 20 и 30-годишни

Властите в южните американски щати предизвестяват, че от ден на ден младежи дават позитивни проби за ковид, заяви CNN. Тази демографска смяна е регистрирана в елементи на Флорида, Южна Каролина, Джорджия, Тексас и други щати, като доста от тях бяха измежду първите, премахнали ограничаващите ограничения, напомня CNN. Новият вирус поразява по-тежко организма на по-възрастните пациенти.

Медиците в Съединени американски щати са на мнение, че увеличаващият се брой позитивни проби измежду младежи се дължи на неспазването от тях на целесъобразната обществена отдалеченост.

В Мисисипи, да вземем за пример, управляващите изясняват възникването на новите огнища на ковид с провежданите в щата купони на студентски братства.

Губернаторът на Тексас Грег Абът пък разгласи предходната седмица, че в множеството окръзи на щата болшинството от новите позитивни проби са хора на възраст под 30 година, като изясни това с присъединяване им в купони, визити в питейни заведения и други събирания.

Колегата му от Флорида Рон ДеСантис заяви в петък, че междинната възраст на новозаразените с ковид за последната седмица е 37 година, както и че 62 % от новите с позитивна проба за вируса за седмицата след 7 юни са под 45-годишна възраст.

„ Това е огромна смяна спрямо ситуацията ни в края на март и началото на април, в този момент е смяна в радикална посока “ към младежи сред 20 и 30-годишна възраст.

Експертите се притесняват, че Флорида може да стане новият епицентър на ковид в Съединени американски щати, откакто в събота в щата бяха регистрирани 4049 нови позитивни проби, най-висока цифра за един ден.

В Южна Каролина пък оповестиха, че 18% от всички позитивни проби в щата до момента са на младежи сред 21 и 30-годишна възраст. „ Увеличението, които записваме, е предизвестие, че младежите и младежите не са предпазени от COVID-19 ”, съобщи доктор Бранън Тракслер, съветник на щатския Департамент за надзор на здравето и околната среда, като добави: „ То също по този начин ни подсказва, че по-младите поданици на Южна Каролина не се отнасят съществено към спазването на обществена отдалеченост “.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР