Властите в японската столица Токио призоваха гражданите да носят пуловери

...
Властите в японската столица Токио призоваха гражданите да носят пуловери
Коментари Харесай

В Токио зоват гражданите да носят пуловери тип поло, за да пестят енергия

Властите в японската столица Токио приканиха жителите да носят пуловери вид " поло ", с цел да им е по-топло през зимата и по този метод да икономисват консумация на сила. 

Според губернатора на Токио Юрико Коике носенето на пуловери с висока яка може да помогне за намаляването на сметките за сила.

Призивът тя разгласи пред публицисти, до момента в който бе облечена с " поло ". Коике акцентира, че стоплянето на врата има повсеместен топлинен резултат върху тялото, като носенето на шал също оказва помощ.

„ Това е един от методите да преодолеем дружно суровите зимни енергийни условия, сподели тя и добави, че френският президент Еманюел Макрон „ играе водеща роля в носенето на поло “.

От години Япония организира акция за " мразовит бизнес ", в която се предизвиква по-небрежното облекло в офисите, с цел да се пести сила от стартирането на климатици по време на горещите лета в страната.
Подходящо име за зимната версия на тази акция би било " топъл бизнес ", отбелязва английския вестник " Гардиън ".

Япония, която си е сложила цел да стане въглеродно неутрална до 2050 година, е изправена пред съществено понижаване на енергийните си доставки, както доста други страни след съветската инвазия в Украйна през февруари.

 

През август японският министър председател Фумио Кишида прикани за възкръсване на нуклеарната енергийна промишленост в страната в опит да се оправи с възходящите разноски за импорт на сила. Подобен ход обаче евентуално ще се окаже спорен след нуклеарната злополука във Фукушима през 2011 година, провокирана от голяма вълна цунами, което докара до прекъсване на доста реактори поради опасения за сигурността.

Единадесет години по-късно 10 от 33-те нуклеарни реактора на Япония още веднъж работят, макар че не всички действат целогодишно и страната остава мощно подвластна от вноса на изкопаеми горива.

 

 

Източник БНР
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР