Властите в японската столица обмислят да преобразуват някои градски олимпийски

...
Властите в японската столица обмислят да преобразуват някои градски олимпийски
Коментари Харесай

Токио обмисля да ползва като болници някои локации от Олимпиадата

Властите в японската столица обмислят да преобразуват някои градски олимпийски и параолимпийски обекти във краткотрайни медицински заведения, до момента в който се борят с възходящия брой на инфектирани с COVID-19 и творби напън върху здравната система.

Петата вълна от инфекции в Япония, провокирана от разновидността „ Делта “, накара държавното управление да удължи изключителните ограничения в Токио и други райони до 12 септември, съобщи „ Ройтерс “.

Организаторите на Параолимпийските игри, които ще продължат от идния вторник до 5 септември, се съгласиха Игрите да се организират без фенове – мярка, приложена и за завършилата по-рано през месеца Олимпиада.

Медицински специалисти упорстват за краткотрайно прилагане на уреди, които се благосъстоятелност на Токио, като да вземем за пример места за надпревари по плуване и бадминтон.

Според локалния вестник „ Санкей “ най-рано това би било допустимо след Параолимпийските игри. Повече време може да се изисква и за довеждане докрай на договореностите.

Вчера за четвърти следващ ден Токио записва над 5 хиляди нови случая на COVID-19 за едно денонощие, доближавайки се до върха от 13 август, когато 5773-ма дадоха позитивна проба за вируса.

Към днешния ден 30 нови инфекции са открити в параолимпийското село.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР