Властите в Украйна предложиха на Русия да се проведе специален

...
Властите в Украйна предложиха на Русия да се проведе специален
Коментари Харесай

Украйна с екзотично предложение за преговори с Русия до Азовстал в Мариупол

Властите в Украйна предложиха на Русия да се организира специфичен кръг от договаряния точно пред стените на металургичния цех " Азовстал " в обсадения Мариупол. Това заяви по време на брифинг Алексей Арестович, консултант на ръководителя на кабинета на президента на Украйна, представен от.

" Предложихме на руснаците да проведем специфичен кръг от договаряния на място тъкмо до стените на " Азовстал ". Обадете се на нашите съветски сътрудници в договарянията да се спогодят за неотложно преустановяване на огъня за Великден. Да се обезпечат филантропични коридори и освобождение или замяна на нашите военни за всички военнопленници на Руската федерация ", означи Арестович и в типичния си нехаен жанр упреква съветската страна, че е виновна за " намаляващите шансове нашият президент да желае договаряния за мир ".

Съветникът на ръководителя на кабинета на президента акцентира, че Украйна чака отговор от Русия.

" Напомняме ви, че няма да ви харесат следствията там в Кремъл, в случай че не го извършите ", добави той.

Припомняме, че по-рано през днешния ден съгласно Киев, съветските сили са възобновили въздушните удари по металургичния цех. Това заяви консултант на украинският президент Володимир Зеленски.

Врагът се пробва да задуши последната опозиция на бранителите на Мариупол в региона на " Азовстал ", съобщи Олексий Арестович по националната телевизия.

Новината идва, откакто преди два дни съветският президент Владимир Путин подреди плануваният взлом на завода да бъде анулиран и вместо това намиращите се там украински военни да бъдат обкръжени.

Вчера кметът на Мариупол Вадим Бойченко съобщи, че животът на хората, които са блокирани в опустошения град, е в ръцете на Владимир Путин. Той изрази отчаяние от темповете на евакуация от началото на войната. Не един път, даже в множеството случаи, контрактуваните и оповестени коридори за евакуация от Мариупол или се проваляха, или бяха спирани поради обстрел, за който взаимно се упрекваха съветската и украинската страна.

" Азовстал " е голям индустриален център, който бе нападнат от съветските войски още при започване на офанзивата на РФ в Украйна. Разполага с доста бомбоубежища, построени още по времето на втората международна война и добре прикрити с в допълнение построени върху тях индустриални халета. Освен това разполага и с огромна и комплицирана подземна система от коридори и спомагателни укрития, които се употребяват интензивно. Според известията на украинските сили на територията на " Азовстал " се намират освен военни, само че и близо 1000 цивилни жители, потърсили леговище от офанзивата на града. Сред тях има и доста ранени.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР