Властите в Турция продължават стъпките за предотвратяване на енергийни кризи,

...
Властите в Турция продължават стъпките за предотвратяване на енергийни кризи,
Коментари Харесай

Ердоган: В Турция няма да се повтори сценарият на енергийната криза в Европа

Властите в Турция не престават стъпките за попречване на енергийни рецесии, сходно на тази, която в този момент претърпява Европа, съобщи през днешния ден турският президент Реджеп Тайип Ердоган на гала във връзка завършването на план за разширение на размера на газохранилището " Силиври " край Истанбул, съобщи Анадолската организация, представена от Българска телеграфна агенция.

Държавният глава напомни, че в началото подземното газохранилище в Силиври с потенциал 3,2 милиарда кубични метра

е разрешавало да се доставят 28 милиона кубични метра газ дневно в газоразпределителната система на страната. С стартирането в употреба на втория стадий на оборудването обаче потенциалът за предпазване ще доближи 4,6 милиарда кубически метра газ, а дневните доставки ще бъдат 75 милиона кубически метра газ.

" Газохранилището " Силиври " през днешния ден се трансформира в най-голямото в Европа ", акцентира Ердоган.

По думите му капацитетът на газохранилището в Силиври разрешава да бъдат покрити 8 % от годишните потребности на Турция от синьо гориво. С цел застраховане на потребностите на газохранилището от електрическа енергия е издигната и вятърна турбина с конфигурирана мощ от 4,2 мегавата.

" В най-натоварените интервали газохранилището " Силиври " ще може независимо да покрива

една четвърт от вътрешното търсене на страната ни ", продължи турският водач.

Ердоган уточни още, че регионът на Тракия в северозападната част на страната ще се трансформира в енергиен хъб от интернационално значение.

" По-специално Тракия ще стане хъб за природния газ и втечнения природен газ. Нашата цел е да създадем в краткосрочна вероятност в Турция световен център, в който ще се образуват цените на газа ", акцентира турският водач.

Президентът означи, че енергийната идея на Турция допуска понижаване на зависимостта на страната от външни източници до 2053 година от 71 на 13 %.

Дневният рандеман на нефт в Турция скоро ще доближи 100 000 барела на ден, добави още президентът.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР