Властите в Турция изглеждат все по-склонни да обявят за терористичен

...
Властите в Турция изглеждат все по-склонни да обявят за терористичен
Коментари Харесай

Сърцето на Истанбул кърви, ранените стигнаха 81

Властите в Турция наподобяват все по-склонни да разгласят за терористичен акт днешната детонация на известната пешеходна част от бул. Истиклял в центъра на Истанбул. Шестима починаха - четирима от тях на място - и 81 са ранени, двама от тях в сериозно положение, а президентът Реджеп Тайип Ердоган назова случилото се бомбена офанзива, която " намирисва на тероризъм ".

Около четири часа след детонацията в 16:13 часа вицепрезидентът Фуат Октай и министърът на вътрешните работи Сюлейман Сойлу посетиха мястото, отцепено от полицията. " Ние го оценяваме като терористичен акт. Ще разгадаем този въпрос доста скоро ", сподели Октай пред кореспонденти.

Ердоган сподели на конференция в Истанбул, че първичната информация допуска, че " жена е играла роля " в есплозията. " Би било неправилно да се каже, че това безспорно е терористична офанзива, само че първичното развиване и първичната разследваща информация от моя губернатор е, че мирише на тероризъм ", добави той.

Никой не е поел отговорност за гърмежа. Истанбул и други турски градове са били цел в предишното от кюрдски сепаратисти, ислямистки бойци и други групи, в това число в поредност от офанзиви през 2015 и 2016 година Днес по турските медии има напълно друга версия за хипотетичния източник на евентуалното нахлуване.

Ако се удостовери терористичен атентат, това ще бъде първата огромна бомбена детонация в Истанбул от шест години. Ограничени са обществените мрежи Twitter, Instagram, YouTube и Фейсбук в региона на града.

Двойни бомбени атентати пред футболен стадион в Истанбул през декември 2016 година убиха 38 души и раниха 155 при нахлуване, за което пое отговорност от отклонение на войнствената Кюрдска работническа партия (ПКК), избрана като терористична група от Турция, Европейския съюз и Съединените щати.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР